Til Tanzania med bagasjen full av fotballutstyr

Her sitter Sander Sjøkvist på et «kaos» av kofferter og poser fulle av fotballutstyr. Neste stopp for Start-spilleren og innholdet er Start Life Supports fotballprosjekt i Dar es Salaam i Tanzania. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

- Det kriblet i kroppen da jeg ble spurt om jeg ville være med til Tanzania. Det er jo litt skummelt, og veldig utenfor komfortsonen min. Men det tok bare to minutter så fikk jeg gåsehud, jeg kunne ikke si nei til en slik tur. Jeg tror den kan bli en opplevelse for livet, sier Sander Sjøkvist.

Start Life Support samarbeidet i mange år med Strømmestiftelsen og Kaspar Strømme om et prosjekt i Uganda, som gikk ut på å bygge fotballanlegg i byen Mbale. Det prosjektet ble ferdigstilt i 2018, da gikk de gode partnerne inn i et nytt prosjekt i Dar es Salaam i Tanzania.

- Der er det laget fotball-aktivitet der jenter kan utøve en idrett og lære seg å samarbeide tett ved å spille på lag. Fra 2019 er det også startet fotball-grupper, kalt BONGO-grupper, for gutter der, sier Espen Børufsen, leder for samfunnsansvar i Start, og legger til:

- Jeg gleder meg til å besøke prosjektet, rapportene vi har fått er veldig positive. For meg som ikke har vært i Dar es Salaam før, blir det svært interessant å se på nært hold hvordan det jobbes.

34-åringen med 320 A-kamper for Start var i Mbale i Uganda som spiller sammen med Amin Nouri og Rolf Daniel Vikstøl i 2012. 

- Det var en spennende og annerledes tur, på godt og vondt, med utrolig mange opplevelser. Det var særlig gøy å se hvor godt Start som klubb bidrar til en bedre hverdag for barn og unge. 

Sander Sjøkvist har også vært i Afrika en gang før, men da på ferie. Han tror ikke det går an å forberede seg til en tur som den han skal være med på nå.

- Jeg tror alle har godt av en slik tur, ikke minst for å se hvor privilegerte vi som bor i Norge er. Jeg har snakket med spillere som har vært der tidligere, som sier at oppholdet har vært et vendepunkt i livet for dem. De ser annerledes på ting, og setter mer pris på de små ting i livet, sier 23-åringen.

Sander Sjøkvist og Espen Børufsen er ikke de eneste fra Start som nå forbereder seg på tur til Tanzania. Økonomiansvarlig Mette Tønnessen, billettansvarlig Maren Nuland Marcussen og førstekeeper Jasper Silva Torkildsen er også med på flyet tidlig søndag morgen.

 

36775991-FB5B-4BFB-B69E-1A82F69F7D1F.jpeg
Starts Jasper Silva Torkildsen (t.v.) og Espen Børufsen gleder seg også til Tanzania-tur med Strømmestiftelsen og Kaspar Strømme kommende søndag. (Foto: Egil Olsen)

- Jeg har bestefar fra Kapp Verde, og har derfor vært i Afrika før. Likevel er jeg utrolig spent, for jeg vet ikke hva jeg går til. Men dette var noe jeg sa ja til med en gang. Jeg ser for meg at turen kommer til å gi meg et nytt perspektiv på ting, sier Jasper Silva Torkildsen.

Annonse fra Obos-ligaen: