Tidligere Juventus-spiller klar for Start

Den 27 år gamle midtbanespilleren Vajebah Sakor har i dag signert på en avtale med Start ut denne sesongen. Sakor er et kjent navn i fotball-Norge, og har spilt over 30 aldersbestemte landskamper.

Annonse:

- Det er gøy å være her. Jeg er veldig takknemlig for å få lov til å være en del av Start-gjengen, sier nysigneringen like etter han har signert. 

27-åringen er en spiller som kan bekle flere roller på midtbanen og sentralt i banen. Han er duellsterk, liker å gå i dueller og krige for laget. Til tross for hans alder har han også over 10 års erfaring fra toppfotballen både nasjonalt og internasjonalt. 

- Sakor er en spiller med erfaring fra elitefotball både i Norge og i utlandet. Han er en norsk midtbanespiller i en tiltalende alder. Han er en god duellspiller, god med ballen og har god spilleforståelse, sier Magni Fannberg om sin nye spiller.

Sakor selv mener han bringer en sterk vinnervilje til klubben, og han beskriver seg selv som en som gjør alt for å vinne fotballkamper. 

- Jeg er en ballvinner og ballspiller med en mentalitet om å vinne. Jeg kriger på banen og går i duellene, sier Vajebah om sin egen spillestil. 

Muligheten for å hente Vajebah til klubben dukket opp på lørdag, og siden da har det vært noen hektiske døgn for å jobbe frem avtalen. 

- Sakor har vi visst om lenge og vi har fulgt utviklingen hans over tid. Muligheten til å signere han dukket opp sent lørdag, og etter mange timers arbeid har vi funnet gjensidige forutsetninger for å samarbeide. 

Tidenes yngste 1. divisjonsspiller og drømmeovergang 

Sakor ble som 15-åring den yngste spilleren til å spille på nivå 2 i Norge, da han i 2011 debuterte for Asker. I 2013 ble han solgt til Juventus, og ble på den tiden regnet som et av Norges fremste talenter. I Juventus ble Sakor lånt ut til Westerlo (Belgia), Vålerenga, Willhem II (Nederland) og IFK Gøteborg – som senere hentet han permanent. Sakor fikk ingen offisielle kamper for Juventus. 

- Det var ikke noe jeg tenkte spesielt mye på der og da, og heller ikke nå. Det er lenge siden, men der og da var det bare å drive med det jeg likte å holde på med - altså spille fotball, sier 27-åringen om hvordan det var å være ungdomsstjerne. 

Det at han var så god så tidlig gjorde at storklubber fikk øynene opp for Sakor. Juventus så sitt snitt og signerte han til sitt akademi i 2013. 

- Det var lærerikt og en sinnssyk opplevelse. Det er ekstremt mye jeg har tatt med meg derifra. Jeg var der i noen år, var veldig ung i den tiden og hadde lite erfaring. Det å være med storgutta lærte jeg ekstremt mye av og har utviklet meg til den spilleren jeg er i dag, sier Sakor om sin tid i Juventus. 

I Juventus ble han til 2018, da ferden gikk videre til IFK Gøteborg i Allsvenskan. I 2019 gikk han til den greske klubben OFI Kreta, hvor han spilte til sommeren 2021. Resten av 2021-sesongen ble spilt i Eliteserien med Brann, før han i 2022 gikk til Triestina i italienske Serie C. Nå er Vajebah klar for å ikle seg Start-drakten resten av sesongen. 

- Dette er en mulighet for meg til å komme i gang som fotballspiller, og samtidig hjelpe laget å komme seg opp. Vi har ambisjoner om å være helt i toppen og det skal jeg bidra til, forteller Sakor like før hans første trening med sine nye lagkamerater. 

- Vi er veldig glade for å ha fått avtalen i havn, og ønsker Sakor velkommen til Sparebanken Sør Arena og IK Start, sier sportssjefen vår. 

Velkommen til Start, Vajebah!

 

Annonse fra Obos-ligaen: