Tap på straffer i cupens første runde

Det ble dramatisk på Idrettsparken Stadion der vi til slutt tapte mot Mandalskameratene.

Vi gjestet Mandalskameratene på Idrettsparken Stadion onsdag kveld i første runde av cupen.

Lagene åpnet kampen ganske jevnt. I det 10. spilleminutt fikk Marius Nordahl sendt ballen til Jesper Gregersen etter en god involvering. Jesper fikk fyrt av et skudd, men den snek seg utenfor venstre stolpe. Etter 26 minutter fikk Kristoffer Hoven hodet på ballen etter en dødball fra Sander Sjøkvist, men forsøket gikk over mål. Rett over halvtimen fikk Marius Nordahl gå og gå inni MK sin 16-meter, men fikk ikke stokket beina og løsne et skudd på mål.

Etter 37 spilte minutter scoret MK på et skudd fra langt hold og 1-0 til hjemmelaget. I det 43 spilleminutt fikk Sander Sjøkvist slått inn et pent innlegg som landet på pannen til Marijan Cosic, men ballen havnet i hendene på MK sin keeper. Dermed endte det 1-0 i første omgang. Vi hadde mye ball, men fikk ikke ballen i mål.

I andre omgang åpnet vi aggressivt og presset MK lavt i banen. Vi hadde flere gode muligheter for scoring, men MKs sisteskanse var våken og reddet skudd etter skudd. Etter 62 minutter fikk vi endelig betalt da Marijan fikk lagt inn i feltet. Der ventet mandalitten og vår kaptein Eirik Schulze som fikk satt den i mål. 1-1 på Idrettsparken og like langt.

Resten av omgangen fikk vi ikke spillet til å sitte for å mane frem et mål nummer to. Fem minutter på overtid fikk Jonas Seim satt ballen i mål, men dommer mente det var offside på Søgne-gutten og annullerte målet. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger.

Vi fortsatte å trille ball og spille MK lave i første- og andre ekstraomgang. I det 110 spilleminutt var Kaya Makosso nærme med å sette ballen i mål, men den snek seg utenfor. Like etterpå fikk Sivert Sira Hansen nesten satt ballen i nettet på en corner, men den spratt i tverrliggeren og ut. Kampen måtte avgjøres på straffer.

Det måtte hele 7 straffer til, men det ble MK som tok seieren tilslutt i Idrettsparken.

Slik så vi kampen:

1’ Der er vi igang med årets første cup-kamp i Mandal!

11’ Nesten for Jesper Gregersen! Marius Nordal med en god involvering får spilt Jesper fri i Mandal sin boks, skuddet settes like utenfor.

26’ Kristoffer Hoven header like over etter en dødball.

31’ Marius Nordal får gå og gå i boks men får aldri stokket beinene og fyrt av skuddet.

37’ Hjemmelaget tar ledelsen.

43’ Nærme utligning! Marijan Cosic setter ballen på mål med hodet. MK keeperen redder.

46’ Vi går til pause på 1-0 til hjemmelaget.

46’ Vi gjør tre bytter i pausen: Mathias Grundetjern, Eirik Schulze og Fabian Ness kommer inn for Marius Nordal, Deni Dashaev og Nicolas Pignatel Jenssen.

46’ Vi er i gang igjen i Mandal.

62’ Der kommer utligningen! Eirik Schulze bryster ned ball i boks og setter den i MK-buret.

67’ Der tar vi nesten ledelsen! Kristoffer Hoven setter ballen i stanga!

75’ Kaya Makosso prøver seg fra distanse, men ballen ender like utenfor.

78’ Jonas Seim kommer inn for Kristoffer Hoven.

90’ Mål annulert for offside...

90’ Det blir ekstraomganger i Mandal.

91’ Vi er i gang med første ekstraomgang.

104’ Eirik Schulze rager til værs men får ikke satt headingen på mål.

106’ Første ekstraomgang ferdigspilt.

106’ Vi gjør et bytte til siste ekstraomgang. Jesper Gravdahl kommer inn for Jesper Gregersen.

106’ Vi er i gang igjen.

111’ Kaya Makosso tester skuddfoten igjen, men får ikke ballen på mål.

113’ Sivert Sira Hansen header ballen på mål etter corner. MKs keeper får reddet forsøket.

114’ Sivert Sira Hansen setter ballen i tverrligger!

119’ Jasper Silva Torkildsen kommer inn for Mats Viken.

121’ Det blir straffer i Mandal!

Vi taper på straffesparkkonkurranse i Mandal og er ute av cupen.

Publisert: 10.04.2024
Skrevet av: Marcus Petterson & Vetle Stousland