Svensk lynving er Starts andre sommersignering

Zakaria Sawo er Starts andre sommersignering. Her er 22-åringen fotografert på toget på vei fra Malmö til Oskarshamn. I morgen ettermiddag lander han på Kjevik. Onsdag har han sin første trening med sine nye lagkamerater i Start.

Annonse:

I fjor sto Zakaria Sawo for et drømmemål for Oskarshamns AIK som ble kåret til årets mål i Ettan Södra i Sverige. Nå har den 22 år gamle lynvingen skrevet kontrakt med Start ut 2025. I morgen er han på plass i Kristiansand.

- Jeg gleder meg virkelig til å komme og gjøre mitt beste for laget, klubben og byen. Det blir fantastisk å komme til Start. Jeg håper vi kan ta steget opp allerede i år, jeg vil gjøre mitt ytterste for det. Jeg tror det er fullt mulig med den troppen som Start har og alt rundt den, sier Zakaria Sawo, som er spilleklar 1. august. Det betyr at han kan få sin debut mot Brann i Bergen 4. august.

Ikstart.no får tak i Zakaria Sawo på toget fra Malmö til Oskarshamn, dit er han på vei for å hente sine siste ting før avreisen til Kristiansand i morgen.

- Zakaria er en ambisiøs gutt som både har år bak seg i Malmøs akademi og levert bra på seniornivå og i Ettan Sødra. Vi får en utrolig rask spiller som både kan springe i bakrom, true motstandernes linjer og sette spillere i trøbbel med sin fart og teknikk, sier Magni Fannberg, Starts sportssjef.

- Jeg tror Start, som har muligheter til å rykke opp på høyeste nivå, er rett klubb å gå til for Zakarias utvikling. Med sin eksplosivitet, fysikk og hurtighet kan han bli en hit i Norge, sier Stefan Johansson, sportssjef i Oskarshamns AIK.

Årets mål i Ettan Sødra 

Zakaria Sawo kommer altså til Start fra Oskarshamns AIK, dit han ble hentet fra FC Rosengård i 2. divisjon foran fjorårets sesong. Oskarshamns AIK kjempet om opprykk til Superettan helt til slutt i fjor, og Sawo leverte seks mål på 19 kamper fra start.

– Vi var nummer én i serien i lang tid, og etter min mening spilte vi den beste fotballen. Men vi fikk ikke de resultatene vi ønsket oss på slutten. Det var veldig surt. Du tenker ofte på det, og ser de andre lagene som har gått opp og føler at du burde vært der selv, sier Sawo til den svenske storavisen Expressen.

Om ikke fjorårssesongen endte med opprykk for Oskarshamns AIK, så fikk i alle fall Zakaria Sawo prisen for årets mål i Ettan Sødra.

- Det føles veldig bra, det var et godt mål. Jeg kom litt over midten av banen og gikk foran en motstander. Da jeg så opp, så jeg at keeperen var altfor langt ute og tenkte «Jeg drar til». Det gikk som jeg ville.

Hedret avdød venn

Drømmemålet var Zakaria Sawos første i Oskarshamns AIK, og han feiret på en spesiell måte.

– Det var til en venn som hadde gått bort, så det var veldig spesielt. Han døde hjemme i Malmö, og jeg spilte i Oskarshamn, så det sto i hans navn. Det var fint å kunne gjøre det, sier Sawo.

Zakaria Sawo vokste opp i Malmö, har Oxie IF som moderklubb, og har også spilt for klubber som Malmö FF og Landskrona BoIS tidligere i karrieren. 

I år har han scoret sju av Oskarshamn AIKs 14 mål, de to siste gjorde han i 4-3-seieren over Åtvidaberg 23. juni. 

FAKTA:
Navn: Zakaria Sawo
Født: 11. januar 2000
Nasjonalitet: Svensk
Høyde: 185 cm
Posisjon: Ving, angrep
Tidligere klubber: Malmø FF, Landskrona BoIS, BK Olympic, Rosengård og Oskarshamn

Annonse fra Obos-ligaen: