Svensk 18-åring Starts tredje sommersignering

Salim Nkubiri er Starts tredje sommersignering. Her er 18-åringen i aksjon for AIK Stockholm. (Foto: Privat).

Annonse:

I fjor var Salim Nkubiri med og vinne finalen i P17-Allsvenskan med AIK Stockholm. Nå har 18-åringen skrevet kontrakt med Start. I ettermiddag lander han på Kjevik, og i kveld ser han sine nye lagkamerater møte Bryne på Sparebanken Sør Arena.

- Jeg gleder meg til å møte lederne, spillerne og fansen, jeg liker måten Start spiller på og jobber på som et lag. Jeg har sett noen kamper, og har fått et godt bildet av laget. Jeg tror spillesystemet deres passer meg som spiller, sier Salim Nkubiri før avreisen til Kristiansand.

I slutten av juli trente Salim Nkubiri tre dager med Start på Sparebanken Sør Arena, og viste prov på hvilket stort fotball-talent han er.

- Jeg var i kontakt med Start allerede i vinter, men da ble det ingen overgang. I sommer tok de kontakt igjen, og jeg var altså i Norge og trente med dem noen dager og kjente på miljøet og hvordan de jobber. Start er en god klubb med gode spillere og ledere, fortsetter Nkubiri.

18-åringen som kom til AIK i 2021, er en spiller som kan bekle flere roller offensivt. Han sier dette om hva som er han sterkeste sider som fotballspiller:

- Jeg vil si at jeg er en rask og teknisk kantspiller som liker å ha ballen mye i føttene. Jeg er heller ikke redd for å ta tak defensivt. Jeg er altså ganske fleksibel, og kan også spille i 10er-rollen.

- Med hvilke forventninger er det du kommer til Kristiansand i ettermiddag?

- Akkurat nå er de bare å komme inn i gruppen og vise hva jeg kan. Så tar vi det derfra, sier 18-åringen

Salim Nkubiris siste kamp for AIK, i alle fall i denne omgang, var semifinale mot Monaco i en turnering i Holland i helgen, en kamp AIK tapte på straffer.

Starts sportssjef, Magni Fannberg, har tidligere i sommer hentet to andre svensker til klubben; Tom Strannegård, også fra AIK, og Zakaria Sawo fra Oskarshamn. Han sier dette om hvorfor klubben også henter Salim Nkubiri:

- Salim er en ung spiller som vi ser kan komme inn og være en tilvekst de neste månedene. Han er en offensiv spiller som får fram sine viktigste kvaliteter med ballen i føttene og kan skape ubalanse for motstanderne med sin hastighet, teknikk og forståelse av spillet, sier Fannberg, og legger til:

- Hvis vi gjør det bra med Salims tilpasning til klubben, har jeg håp om at publikum vil like å følge ham i fremtiden på Sparebanken Sør Arena.

Annonse fra Obos-ligaen: