Svela til kvalik og Eftevaag tilbake på banen

Sander Svela (bildet) og Tromsdalen skal spille opprykkskvalifisering til OBOS-ligaen i høst. (Arkivfoto: Svein Grundetjern)

Annonse:

Sander Svela og Tromsdalen, klubben har er utlånt til, har i lang tid ligget i "ingenmannsland" mellom 1. og 3. plass på tabellen i PostNord-ligaen.

Årets suverene lag i avdelingen til Tromsdalen er Levanger. Laget fra Trøndelag sørget i helgen for å sikre opprykket hele tre runder før slutt, og dermed er det også klart at Svela og Tromsdalen skal spille opprykkskvalifisering til OBOS-ligaen etter seriespillet er ferdig.

Levanger vant 3-1 mot Strømmen, mens Tromsdalen, med Sander Svela fra start spilte 0-0 hjemme mot Bærum. Svela startet kampen, og spilte i litt over en time før han ble byttet ut.

PlassLagKamperPoeng
1Levanger2361
2Tromsdalen2350
3Ullensaker/Kisa2337


Nå venter tre "betydningsløse" kamper for Tromsdalen, før de møter nummer to fra den andre avdelingen av PostNord-ligaen, som blir enten Lyn eller Egersund, til første steg i kvaliken. Vinneren av de to toerne møter nummer 14 i OBOS-ligaen i siste steg av kvaliken.

Eftevaag tilbake på banen for Fløy

For Levi Eftevaag og Fløy blir det en spennende høst med dramatikk i motsatt ende av tabellen.

Etter å ha tilbrakt nesten en måned ute av spill grunnet en smell, var Levi Eftevaag endelig tilbake i aksjon for laget fra Flekkerøy i helgen. Fløy tok tre ekstremt viktige poeng i nedrykksstriden da Grorud ble beseiret 3-1 i Oslo.

Levi Eftevaag kom innpå på stillingen 2-1 med omtrent et kvarter igjen å spille av kampen. Fem minutter senere scoret Fløy til 3-1 og seieren var sikret.

PlassLagKamperPoeng
7Vard Haugesund2326
8Træff2326
9Ørn-Horten2225
10Fløy2325
11Vålerenga 22225
12Brattvåg2324
13Fram Larvik2324
14Aalesund 22217


Tre runder før slutt er det kun to poeng som skiller laget på nest siste plass (13. plass) og laget på 7. plass. Det er tre lag som rykker ned, og det er da altså 7 lag som kriger om å unngå de to siste nedrykksplassene. På sisteplass ligger Aalesund 2, med 17 poeng - 8 poeng bak trygg grunn. 

Annonse fra Obos-ligaen: