4

Svela og Tromsdalen møter Lyn i opprykkskvalik

Klokken 18:00 i kveld møter Tromsdalen-utlånte Sander Svela den gamle storheten Lyn i opprykkskvalifisering til OBOS-ligaen 2024. (Foto: Svein Grundetjern)

Annonse:

I kveld spilles det første av to oppgjør i opprykkskvalifiseringen til OBOS-ligaen 2024 mellom Tromsdalen og Lyn. Begge lagene endte som nummer to i sin avdeling av PostNord-ligaen. Vinneren av avdelingstoerne møter Hødd i dobbeltkamp om retten til å spille OBOS-fotball til neste år.

Hos Tromsdalen har vår spiss Sander Svela tilbragt høsten på utlån. Svela har spilt 14 kamper for Tromsø-klubben, og står oppført med 4 mål for Tromsdalen som endte på 50 poeng i årets sesong, hele 20 poeng bak suverene Levanger.

MrBDEiAAbWs.jpg
Sander Alvestad Svela ble i høst utlånt til Tromsdalen, og har scoret 4 mål på 14 kamper for PostNord-laget. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Lyn på sin side hadde håp om å ende på førsteplass i sin avdeling helt til siste spark på ballen. Den gamle storheten kjempet en utrolig jevn kamp med Egersund om å rykke direkte opp til OBOS-ligaen - til slutt var det kun ett mål som skilte lagene. Begge endte på 62 poeng, men Egersund hadde ett mål bedre målforskjell og kunne feire opprykket.

Nå møtes Tromsdalen og Lyn for å kjempe om retten til å spille playoff mot laget som endte på 14.plass i OBOS-ligaen, Hødd.

Den første kampen spilles klokken 18:00 i dag, på Nadderud stadion. Returoppgjøret spilles på TUIL Arena i Tromsø søndag klokken 15:00. Begge kampene vises på Direktesport.

Lykke til i opprykkskvalifiseringen, Sander!

Annonse fra Obos-ligaen: