Supporterblogg: NÅ gleder vi oss til flomlyskamp mot «Kåffa»

Her er Bjørn Mayers supporterblogg etter lørdagens 2-1-seier over Raufoss. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB.

Annonse:

Så var heldigvis kampen mot Raufoss over, og endte med knepen seier. Men om seieren er aldri så knepen, så betyr det at gutta gjorde jobben slik at vi for fullt er med i kampen om direkte opprykk. 

Mulighetene for dette er absolutt til stede, men om dette skulle skjære seg, så er vi for fullt med i kampen om tredjeplassen, som betyr at vi kun får en kamp før «finale» mot laget som blir tredje sist i Eliteserien.

Nå er det Kristelig Forening For Unge Menn, forkortet til KFUM, og kalt «Kåffa», som står for tur 3. oktober kl. 18.00. Vi er kun to poeng bak dem og Stabæk, som begge har en kamp til gode på oss. 

Begge spiller i dag, Kåffa hjemme mot Bryne, Stabæk borte mot Grorud. På papiret er dette to lette kamper, men bare på papiret. Jeg har tro på at Stabæk kan gå på en skrell mot Grorud, som MÅ vinne.

Jeg håper Peter Reinhardsen er klar med sko og leggbeskyttere til neste kamp. Han var absolutt savnet i går, selv om Mathias Grundetjern spilte en bra kamp. 

Men det er bare spesielle folk som gidder å løpe opp og ned langs ei hvit linje, og så ha ork til å knalle ballen i mål når man er nærme nok. Peter er en sånn type. 

Personlig håper jeg Start strekker seg langt for å beholde ham, og jeg mener faktisk at han skylder Start sin lojalitet. Agenten kommer imidlertid til å gjøre hva han kan for å få Peter til å skifte klubb, da klubbskifter er hva agenter lever av. 

Men jeg håper at Peter tenker seg grundig om. I Start er han banker på laget. I Sarpsborg må han bevise at det er han som skal ha plassen. Dette, sammen med lojalitetsfølelse, bør bety at Peter fortsetter sin karriere i Start. 

Og bare for å avslutte denne biten: Jeg synes det var helt innafor av Start å utestenge ham i går. Men så håper jeg dette er historie, slik at vi kan bruke våre beste menn mot Kåffa i neste.

Det var både gledelig og viktig at våre to spisser scoret i går. Dette betyr at Joakim Holtan har scoret i begge sine kamper, og Alagie Sanyang i sin ene fra start. For spisser er det viktig å score, det betyr enormt for selvtilliten. 

Da jeg leste at bortesupporterne ville slippe gratis inn i går, ble jeg oppglødd, og inviterte straks min mye bedre halvdel på biltur til Raufoss. 

Dette var egentlig bare en formalitet, tenkte jeg. Men da hun kom drassende med vårt Europa-atlas, og viste hvor langt det er til Raufoss, så klappet jeg helt sammen. 

Jeg trodde ikke at Raufoss ligger nesten i Nord-Norge. Nok en gang skulle 70-tommeren være redskapet som skulle hjelpe meg, sammen med Pepsi Max og Hennig Olsen Is. CBs produkter har jeg gitt opp.

Nå er det bare å se fram mot flomlysmatch mot Kåffa. Vi er nødt til å slå dem. Jeg håper og tror reklameseilene som dekker deler av tribunen fjernes. Da tar Sparebanken Sør Arena nesten 15.000.

Kjære sørlendinger! Om dere er fotballinteresserte eller ei; unn dere denne spesielle fotballopplevelsen. Her spiller begge lagene for livet, og vi supportere kommer til å gjøre alt for å hjelpe vårt kjære Start til seier. 

Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor viktig det er at det blir smekkfullt hus. Gjør dette til en skikkelig happening, slik at dere husker hva dere skal svare når det uunngåelige spørsmålet kommer: Hvor var du da Start knuste «Kåffa»? 

Da kan du, som overhodet ikke er fotballinteressert, delta i fotballdiskusjonen på jobben, og si: Jeg var selvfølgelig på kampen!

Bjørn Mayer

Annonse fra Obos-ligaen: