SUPPORTERBLOGG: Endelig en hjemmeseier

Les Bjørn Mayers supporterblogg etter 1-0-seieren over Fredrikstad. Foto: Tor Erik Schrøder.

Annonse:

Så var det Fredrikstad. Den gamle storklubben fra Plankebyen har skuffet stort i år. Kanskje grunnen er at flere av de store gutta har lagt opp. Bjørn Borgen, Per "Snæbbus" Kristoffersen og Arne Pedersen gjorde i sin tid vei i vellinga. Nå er både Pedersen og Borgen gått bort, så de var uansett uaktuelle, men det spørs om ikke Snæbbus, som den storscoreren han var, kunne skapt problemer dersom han hadde spilt. Han hadde garantert scoret på den aller siste sjansen 30 sek før slutt.

Dessverre er to av våre beste borte fra Start nå. Både Fallenius og Braut Brunes var nyttige spillere, som blir dypt savnet. Men det nytter lite å snakke om dem som ikke spiller for oss lenger - andre må stå frem og ta ansvar. Og i dag mener jeg at Peter Reinhardsen viste at dette ansvaret er han klar for å ta. Utrettelig løping opp og ned på høyrekanten ble kronet med en veldig fortjent scoring. Og rutinen til Luc Mares og Bjarni Antonsson er også god å ha. Unge Jasper i mål gir meg heller ikke nervøse rykninger, han virker rutinert og trygg.
 
Det mest gledelige var at vi hadde flere unggutter på banen;  Jasper var som vanlig trygg som gamle dagers banker, Emir viste prov på at han er på vei opp av en liten bølgedal, Gregersen markerer seg med en gang han kommer innpå med sin gode skuddfot, Svela viser goalgetter egenskapene med en kjapp avslutning fra 16-meteren, og Grundetjern jobber knallhardt kampen gjennom.
 
Londsia leverer som vanlig, og får toppkarakter nok en gang. Holder koken i høstværet, og synger mer eller mindre uavbrutt.
 
I mine gamle, men klare og optimistiske øyne er fremdeles andreplassen og direkte opprykk mulig å ta, på tross av at sportssjefen forteller at målet er topp 6. Det er bare å starte med å slå Brann i Bergen - for hver kamp de spiller nærmer de seg tapet. Logisk, men sikkert. Det er bare 8 poeng opp til Ranheim, som vi har på eget fort, Sør-Arena, og da er vi straks nede i 5, så ryker Ranheim på et par andre tap, mens vi vinner og vinner. Verre er det ikke.
 
Heia Start
Annonse fra Obos-ligaen: