Supporterblogg: «Det er på høy tid å fylle Sparebanken Sør Arena»

Londsia gjorde en ny fabelaktig innsats da Start slo Sogndal 2-1 på Fosshaugane Campus lørdag. Når Ranheim kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena neste lørdag, bør de få selskap av et fullsatt stadion, mener blogger Bjørn Mayer. (Foto: Hilde Caspersen).

Annonse:

En gammel gubbe glemmer aldri kvartfinalen i NM i 1976 da 3. divisjonslaget fra saftbygda sendte Start ut med sin 1-0-seier. Deretter har alltid Sogndal vært en lei nøtt. Så ikke denne gangen.

Det ble en kontrollert 2-1 seier, hvor spenningen dreide seg om de 5-6 minuttene etter at de reduserte til 1-2. Vi ble deretter snytt for et klart straffe da Mathias Grundetjern ble felt, og Jasper Torkildsen var heldigvis lys våken da Sogndal holdt på å få en sjanse i sluttsekundene.

Altså gjorde gutta det nødvendige, og nå lever kampen om den ekstremt viktige tredjeplassen i beste velgående. Brann vil selvfølgelig gi jernet for å avslutte jubelsesongen med seier foran et fullsatt stadion. Og når de gjør jobben og slår Kåffa, holder det med uavgjort for Start.

Derfor, mine kjære venner: Det er på høy tid vi fyller Sparebanken Sør Arena. De 10.000 billettene til lørdagens kamp bør være utsolgt mandag formiddag. Nå må vi trege sørlendinger kaste oss rundt, og vise at vi bryr oss om idrettsklubben vår. 

Jeg sier igjen at alle må delta, dra med kjerringa/gubben, den arrogante naboen, den humørløse kollegaen, alle sammen. La oss gjøre dette til en dugnad. Kjør kampanje på jobben, på puben, på butikken. Hvis alle som bryr seg tar med en av de nevnte, så er vi straks 10.000.

Kristoffer Tønnessens lokale rakettoppskyting fra 45 meter hadde endt i bane rundt jorda hvis ikke nettet hadde vært av solid kvalitet, hvorpå Kim Jong-un øyeblikkelig hadde mobilisert og truet verdensfreden.

Så var det fortjent at Eirik Schulze feiret sin nye kontrakt med enda en scoring, hans mål nummer 11, som er en framifrå prestasjon av en solid og lojal midtbanespiller.

Igjen må Londsia få honnør. At 15-20 supportere tar den kronglete ruta til Sogndal, med  8-10 timer i buss hver vei, er intet mindre enn fantastisk!

I morgen kl. 1300 skal andrelaget gjøre sitt for å beholde den ekstremt viktige plassen i 3. divisjon. Starts unggutter + keeper Mark Jensen og et par-tre andre må sannsynligvis slå Vindbjart for å beholde plassen.

Det er sagt at spillerne i utviklingsavdelingen stiller opp på Londsia, og i tillegg antar jeg at Tigerberget, Ultras og Christianssands yngste, alle stiller mannsterkt.

Den eldre garde bør også innfinne seg, det er bare å gi fruen beskjed om at kjøttsuppa må utsettes til etter kl. 15.00. For på bortefeltet vil det garantert være venndøler som vil gjøre sitt for at «krydderfotballen» fortsatt skal bestå.

 

Bjørn Mayer

Annonse fra Obos-ligaen: