Supporter-Franks tanker foran kampen mot Stjørdals/Blink

Start møter Stjørdals/Blink kl. 15:00 i dag. Her er Franks tanker foran den viktige kampen.

Annonse:

Foran STJØRDALS-BLINK - START 

Da var landslagspausen over og det skal igjen kjempes om poeng i OBOS-ligaen. Mot Åsane hadde vi nok fortjent 3 poeng, selv om vi var heldige som ikke fikk straffespark mot oss helt på slutten. Nok en gang klarte vi ikke å vinne to seriekamper på rad, og nok en gang klarte vi ikke å utnytte fordelen ved å spille på hjemmebane. Det er 8 kamper igjen av sesongen. 4 bortekamper og 4 hjemmekamper. Vi kan fremdeles klare en kvalikplass, men vi kan også rykke ned.. Tar vi 3 poeng lørdag ettermiddag, tar vi uansett et godt steg bort fra nedrykksstriden.

 

TABELLEN
10. Start............... 22...7-5-10...41-45..26 poeng
13. Stjørdals-Blink.. 22...7-2-13...23-38..23 poeng


3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var hjemmekampen mot Åsane - som til slutt endte med 1-1.


1. Vi sliter med det enkle 

Noe av det mest grunnleggende i fotball er å spille en pasning foran en medspiller i bevegelse - og ikke bak. Hos Start ser vi altfor ofte at pasninger blir spilt bak en spiller på løp. Det gjør at denne spilleren må stoppe opp og gå tilbake og hente ballen, og hele rytmen i spillet forsvinner. 
Jeg trener et lag med 10-åringer og dette er ting som vi jobber med til det daglige. Dette burde være noe som er en selvfølge at toppspillere mestrer.

2. Manglende smarthet 

Start leverer en ganske god kamp, og hadde fortjent 3 poeng, men samtidig så gjøres det noen valg som kunne kostet oss det ene poenget vi til slutt fikk. I det 84 minutt ble Hellevik Larsen helt klart felt av Markovic på hjørnet av 16-meteren. Åsane-spilleren var i en ganske ufarlig posisjon, og Markovic skulle selvsagt latt spilleren gå, men allikevel prøver han å ta ballen fra en motstander som er innenfor 16-meteren, og TV-bildene viste at bortelaget ble snytt for et klart straffespark. Det er slike situasjonen vi må ta bedre valg i. Markovic tar en stor sjanse når han prøver å takle/vinne ballen i den situasjonen, og bare flaks gjør at vi ikke havner under 1-2 der. Disse situasjonene må lukes bort!!

3.Luc Mares 

Luc Mares har fått mye kritikk etter overgangen til Start og mange har ment at det var nok et bomkjøp av Start. Denne gangen viste derimot Mares hva som bor i han. I denne kampen var han Starts beste og vant taklinger, løp opp spillere, spilte gode pasninger og spilte på seg mer og mer selvtillit jo lenger kampen gikk. Dette var veldig gledelig, og selv om ikke kampen ble kroner med 3 poeng, så var spillet til Mares et høydepunkt. La oss håpe det fortsetter i de kommende kampene.



STJØRDALS-BLINK
Stjørdals-Blink har slitt i bunnstriden det meste av sesongen, men har levert noen gode kamper innimellom - som f.eks da de banket Fredrikstad 3-0 den 29. september. Forrige runde ble det 0-1 tap i en tett og jevn kamp borte mot KFUM. 

Hjemmelaget håper nok på en lignende kamp som den mot FFK og har en kampanje der de jobber med å fylle stadion til kampen mot Start.

På hjemmebane har Stjørdals-Blink 5 seire - 2 uavgjorte og 3 tap og 13-8 i målforskjell. Ingen andre lag har sluppet inn mindre på hjemmebane enn Stjørdals-Blink.
Deres toppscorer er Mats Lillebo med 7 scoringer mens Kjetil Tøsse har flest målgivende (4).

Den motsatte kampen på Sparebanken Sør Arena var den 21 juli og den endte med 4-1 seier til Start. Dette var siste gangen Start vant en hjemmekamp. Starts mål ble scoret av Martin Ramsland 2, Eman Markovic og Sander Sjøkvist.

Vegard Fiske fikk forresten gult kort mot KFUM og må stå over denne kampen.


STJØRDALS-BLINK's 5 SISTE
15 september: Stjørdals-Blink - Strømmen 1-1 (serie)
18 september: Ranheim - Stjørdals-Blink 1-0 (serie)
25 september: Sandnes Ulf - Stjørdals-Blink 2-1 (serie)
29 september: Stjørdals-Blink - Fredrikstad 3-0 (serie)
2 oktober: KFUM - Stjørdals-Blink 1-0 (serie)



IK START
Hos Start så blir det nok noen endringer fra laget som startet sist. Schulze startet på spissplassen, mens Ramsland startet på benken. Jeg tipper Ramsland får sjansen igjen etter at Schulze ikke fungerte i det hele tatt på topp. Forsvaret er nok det samme som sist, mens jeg tipper at det blir noen endringer på midten. Jeg kunne godt tenke meg Sjøkvist på høyrekanten mens jeg ville hatt inn en mer målfarlig Belli for Tjærandsen-Skau. 
Jeg ville startet med dette laget (4-3-3)

Wichne

Tveita
Robstad
Mares
Tønnessen

Ugland
Valsvik
Moldskred

Sjøkvist
Markovic
Ramsland


I FARESONEN
Her er en oversikt over hvilke av Starts spillere og vår kommende motstander som står i fare for å måtte sone karantene. I neste runde spiller vi hjemme mot Grorud. Disse må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille neste kamp:
Start: Eirik Schulze, Martin Ramsland, Henrik Robstad
Grorud: Omar Buly Drameh

NOEN TANKER TIL SLUTT
Dessverre klarte vi ikke å ro i land seieren mot Åsane til tross for at vi spiller en ganske god kamp. Spesielt første halvdel av 2.omgang var vi gode, men det hjelper lite når vi ikke klarer å omsette sjansene. Og som nevnt, så kunne det faktisk gått enda verre da bortelaget ble snytt for et straffespark i tillegg til at de skuslet bort en gedigen sjanse da de kom 3 mot 1 på overtid. Dette Start-laget er langtfra friskmeldt dessverre.

Det er kanskje noen som begynner å bli lei av at jeg maser om Akinyemi, da jeg blant annet ikke ser hva som skjer på treningene, men jeg synes det er trist at når Ramsland først blir benket en kamp, så velger Tjelmeland å sette inn en midtbanespiller på topp, mens Akinyemi - som er en spiss - blir sittende hele kampen på benken. Det blir ekstra frustrerende når Akinyemi to dager senere banker inn 3 scoringer for Start 2 mot Sola. Jeg er sikker på at en av grunnene til at Tjelmeland ikke vil bruke Akinyemi er at han ikke gjør en god nok jobb defensivt, men hovedoppgaven til en spiss er jo å score mål, og da burde man vel finne et system der de 9 andre utespillerne kan ta det defensive ansvaret og at vi kan ha Akinyemi på topp som kan gå i bakrom - eller gjøre det uventede. Jeg så kampen mot Sola, og det var skikkelig goalgetter-mål Akinyemi scoret, og det er slike egenskaper vi trenger på A-laget. Ikke en spiss som bruker de fleste kreftene på å jobbe langt tilbake på egen banehalvdel.
Jeg synes det blir ekstra merkelig når vi i det 85 minutt velger å bytte inn høyrebacken Peter Reinhardsen og lar spissen Adeleke Akinyemi bli sittende på benken hele kampen. 
Men men. Nok av Akinyemi-prat for denne runden...

Dette er en utrolig viktig kamp. Seier til Start vil gi oss en 6-poengs luke ned til trønderne, mens et tap vil tette luken mellom lagene. Skulle det bli tap, så tror jeg det blir mer spennende i bunnen enn det vi våger å innrømme. Vi har sett tidligere at lag som er "for gode til å rykke ned" faktisk gjør det. 
Det er 8 kamper igjen. 24 poeng å spille om. Jeg mener at Start KAN komme seg opp å kjempe om en 6-7 plass hvis vi vinner 6 eller 7 av de resterende kampene. Da må kampen mot Stjørdals-Blink vinnes. 

Tjelmeland har nå hatt en fin landslagspause til å fortsette å jobbe med formasjon og hvordan man kan få dette laget til å fungere best mulig. Det er ingen tvil om at spillerstallen til Start er blant de 4-5 beste i divisjonen, så potensialet er der, men så langt har vi bare sett i glimt hva som bor i gutta. 
Jeg tror det passer bra at vi spiller borte denne runden, da vi tydeligvis ikke takler presset på hjemmebane. 


 

Vinner vi lørdagens kamp, så kan vi rykke opp på 2.plass på bortetabellen. Det er merkelig at gutta ikke klarer å prestere like bra på hjemmebane som på bortebane, men så lenge vi får med oss poeng så er det ikke så viktig i hvilen by de kommer i.

Den kommende uka skal vi spille mot Stjørdals-Blink og mot Grorud. Dette er kamper der ingenting annet enn 6 poeng er godt nok. 
La oss håpe at Tjelmeland og gutta har brukt landslagspausen meget godt og at vi kan reise hjem fra Trondheim med 3 nye bortepoeng i bagasjen. 

LYKKE TIL ALLE START-VENNER!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

 

Annonse fra Obos-ligaen: