Supporter-Frank om dagens kamp mot FFK

Annonse:

Start er alt annet enn stabile denne sesongen. Fra en meget god kamp borte mot Ullensaker/Kisa gikk vi på et fortjent 2-4 tap borte mot Bryne, for så å slå ut eliteserielaget Mjøndalen av cupen forrige onsdag. Det er umulig å spå hva vi kan forvente i kampen mot Fredrikstad, men jeg håper virkelig at vi kan begynne å stabilisere oss på et høyere nivå, så vi kan henge med i kampen om den siste playoff-plassen.

TABELLEN
4. Fredrikstad.19..10-5-4..39-25..35 poeng
11. Start....... 19...6-4-9...35-37..22 poeng


3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var bortekampen mot Bryne - som til slutt endte med 4-2 seier til Bryne. Vi har også spilt cupkamp mot Mjøndalen, som vi vant 4-2.


1. Manglende kriging mot Bryne Vi visste veldig godt hva som ventet oss på Bryne. Det var et lag i elendig form som var i ferd med å sakke akterut i bunnstriden. Vi visste det ville bli en krig i 2 x 45 minutter - men allikevel virket det som om det kom som en overraskelse for det var ingen av Starts spillere som var villige til å gå i denne krigen. Bryne vant alt av dueller, mens Starts spillere tydeligvis trodde at de var bedre enn de var. Det var en utrolig skuffende forestilling av Start.

2. Jasper Torkildsen Etter et par solide forestillinger i cupkampene, ble unge Jasper Torkildsen kastet inn på laget mot Bryne da Amund Wichne ble far. Dessverre var det ikke noen god kamp av vår unge keeper, men selv om det ble et par tabber og lav børskarakter i Fevennen, så fikk vi også et par kjemperedninger. Selv om dette ikke var en god opplevelse så er jeg veldig trygg på at Torkildsen kommer mye sterkere tilbake og at han vil vokse på denne erfaringen. Dette er en spiller som ennå ikke har fylt 18 og som Start vil få mange gode opplevelser fra i årene som kommer. 

3.Basilio Ndong Basilio Ndong fikk 6 minutter mot Bryne, og gjorde nok der til at Mjøndalen-trener Vegard Hansen satte et utropstegn ved Basilio Ndong foran cupkampen sist onsdag - og det med rette, for du verden for et fyrverkeri av en hjemmedebut for 22-åringen som er på lån ut sesongen. Jeg kan ikke huske at noen Start-spiller har hatt en bedre hjemmedebut enn dette. Han driblet, han la innlegg, han kastet langt og han var et konstant uromoment for høyresiden til Mjøndalen. Dette er en spiller som alene vil trekke hundrevis av ekstra tilskuere til kampen mot Fredrikstad. Her er det for øvrig bare å få gjort låneavtalen permanent, for her kan det se ut som vi har truffet blink med en av sommerens signeringer.




FREDRIKSTAD FOTBALLKLUBB
Fredrikstad har fortsatt å imponere og selv om de ikke har klart å holde helt følge med Ham Kam, Aafk og Jerv i toppen, så er sjansen for en kvalikplass meget god da de har 8 poeng ned til Raufoss på 7 plass. I deres 5 siste seriekamper har de vunnet og tapt annenhver kamp, og skal de fortsette den trenden så blir det tap i Kristiansand.
På bortebane har laget 3 seire, 3 uavgjorte og 3 tap og en målforskjell på 15-15. 

Laget spilte en meget god kamp sist, hjemme mot Ull/Kisa der det ble 2-0 seier etter at laget fra plankebyen skapte over dusinet med gode målsjanser.

Toppscorer for Fredrikstad er Nicolay Solberg som har hele 11 scoringer. Det gir en 3 plass på toppscorerlista i OBOS-ligaen. 

Love Reuterswaerd og Ludvig Begby er skadet og blir ikke med til Kristiansand. Alexander Betten Hansen tråkket over på trening og må også stå over denne kampen

Den motsatte kampen i Fredrikstad endte med 2-2 etter Start-scoringer av Sander Sjøkvist og Belli Moldskred.


FREDRIKSTAD's 5 SISTE
28 august: Jerv - Fredrikstad 3-2 (serie)
2 september: Vålerenga - Fredrikstad 0-0 (treningskamp)
12 september: Fredrikstad - Sogndal 2-1 (serie)
15 september: KFUM - Fredrikstad 2-1 (serie)
19 september: Fredrikstad - Ull/Kisa 2-0 (serie)



IK START
Hos Start er det vanskelig å spå hva slags lag vi stiller med da vi leverte forferdelig mot Bryne, men veldig bra mot Mjøndalen. En ting er derimot sikkert og det er at Basilio Ndong skal spille. Dersom Tjelmeland setter han ut etter den oppvisningen så vil det bli ramaskrik i Kristiansand. Spørsmålet er derimot om han fortsetter på venstrebacken eller om han flyttes oppover i banen. Jeg tipper at han fortsetter på backen og at Kristoffer Tønnessen blir flyttet inn sentralt. Mares leverte også bra i cupkampen og det blir spennende å se om han får fortsette eller om Robstad kommer inn igjen. Jeg tipper Robstad kommer inn, men blir heller ikke overrasket om Mares får sjansen. Mikael Ugland har også levert bra i begge kampene han har startet i det siste og tror han får fornyet tillit her. Spennende er det også å se om Sjøkvist får sjansen på høyrekanten eller om f.eks Cresswell får sjansen igjen her. Mot Mjøndalen spilte vi i en 4-3-3 formasjon og jeg tror vi fortsetter med det i denne kampen og tipper disse starter:

Wichne

Tveita
Bergan
Robstad
Ndong

Moldskred
Tønnessen 
Ugland

Sjøkvist
Ramsland
Markovic


I FARESONEN
Her er en oversikt over hvilke av Starts spillere og vår kommende motstander som står i fare for å måtte sone karantene. I neste runde spiller vi borte mot Raufoss. Disse må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille neste kamp:
Start: Eirik Schulze, Martin Ramsland
Raufoss: Raufoss har allerede spilt sin kamp og ingen av de i faresonen fikk gult kort.



NOEN TANKER TIL SLUTT
For de som husker Starts gullkassett 1980, så er det en sang med Karsten Johannessen som heter "Start - det er bingolaget det". Sangen handler om at det er umulig å tippe på Starts kamper, for setter man H (hjemmeseier) så blir det B (borteseier) og setter man B, så blir det H... Det er akkurat slik Start er i disse dager. Det er helt umulig å forutsi hva man får servert. Fra 15 gode minutter mot KFUM, til 60 fryktelige minutter i samme kamp. Deretter 45 meget gode minutter mot Kisa til en fryktelig kamp mot Bryne, og så slår man til med ny meget god kamp i cupen mot Mjøndalen ... Hva får vi mot Fredrikstad? Blir det nytt hjemmetap - eller kan vi følge opp den gode kampen mot Mjøndalen? 

En ting er sikkert, og det er at en spiller med navn Basilio Ndong alene har klart å skape tendenser til fotballfeber i Kr.sand etter kun 80 minutter på banen. Dette er en spiller som får folk opp av tribunesetene på Sparebanken Sør Arena. Ikke bare har han en veldig fart, men han har teknikk, dribleferdigheter og så kan mannen kaste like langt som de fleste slår en corner. Dette er jo som et godt gammelt Kinderegg, med tre overraskelser i samme pakning. Nå skal vi ikke ta fullstendig av etter EN god kamp, men det vi så var så spennende at jeg fort tror vi har fått en ny publikumsyndling. Uten sammenligning for øvrig synes jeg han minner om Willis Furtado hos Jerv som har 9 scoringer og 3 målgivende så langt denne sesongen. 

Det som er så bra med en slik spiller er at motstanderen må passe ekstra godt på han, og dermed blir det rom og åpninger andre steder på banen.

Ellers er det jo veldig gledelig at Norge nå har åpnet opp igjen for fullt, og dermed kan Terje Marcussen virkelig begynne å planlegge diverse kampanjer for å fylle opp stadion. La oss håpe han lykkes med det, for jo flere som kommer på kamp, jo bedre hjelp får spillerne. Det var merkbart i kampen mot Mjøndalen der publikum var med på å løfte fram Starts spillere. Det blir viktig i kampene som kommer også.

Det er mange som er skuffet over Start denne sesongen og som sier at de ikke bryr seg om klubben lenger. Det er utrolig trist, for er det noe Start nå trenger, så er det en landsdel som støtter laget - og ikke vender dem ryggen. Vi var klar over at prosjektet til Tjelmeland kunne ta litt tid, så det er ikke veldig overraskende at vi har variert en del i prestasjonene. Heldigvis har vi i de siste kampene sett flere perioder som vitner om at noe positivt er på gang. Periodevis mot Ull/Kisa og i lange perioder mot Mjøndalen var vi gode. Det vil nok variere også i kampene framover, men samtidig så kan det se ut som om spillerne begynner å forstå hva Tjelmeland ønsker å få til, og jeg tror vi bare blir bedre og bedre utover høsten. Jeg tror ikke vi rykker opp, men håper vi i det minste kan bli med å kjempe om en kvalikplass og at vi kan fortsette å bygge et slagkraftig lag som kan rykke opp neste år. I tillegg har vi absolutt muligheten til å komme seg til cupfinalen. I mars venter Sandnes Ulf i 1/8 finalen. Kommer vi oss gjennom det hinderet, så er det bare 2 kamper som skiller oss fra en historisk cupfinale. 

Det er mye å gled seg til for oss Start-supportere og så får vi håpe at vi kan bygge videre på den gode opplevelsen mot Mjøndalen og at vi kan sende Bjørn Johansen og hans gutter tilbake til plankebyen med 0 poeng i bagasjen.

Kan vi håpe på mer Basilio Ndong-show? Jeg gleder meg til kamp.

HEIA START!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

 

Annonse fra Obos-ligaen: