Supporter-blogger Franks tanker foran Raufoss

Kan radarparet Fallenius og Braut Brunes varte opp med nye mål? Her er Frank Thomassens tanker før dagens kamp mot Raufoss.

Annonse:

Det så lenge ut som om vi skulle ta vår 4 seier på rad, men vi gav bort et tåpelig straffespark og et frisparkmål langt inne i overtiden. Det var skuffende etter at vi tilsynelatende hadde god kontroll på 2-0 og med 11 minutter igjen på klokka. 

Nå må vi derimot tilbake på vinnersporet for det ser ut som om Brann og Mjøndalen ikke avgir mange poeng og dermed er det viktig at vi henger med disse to lagene framover. Raufoss er et lag vi skal slå på hjemmebane.
 


TABELLEN

3. Start....... 7...4-2-1... 19-8...14 poeng

11. Raufoss.. 7...1-3-3.... 6-13...6 poeng



FORRIGE KAMP

I år vil jeg foran hver kamp trekke fram minst en positive ting (tommel opp) og minst en negativ ting (tommel ned) fra forrige kamp. 

Forrige kamp var bortekampen mot Ranheim som endte med 2-2 seier.


Tommel Opp:

Banens klart beste spiller var Basilio Ndong. Han hadde en strålende blokkering foran eget mål, han hadde sesongens flotteste målgivende og han var veldig aktiv langs venstrekanten. Dette er en spiller i form og som får folk helt fram på enden av stolsetet. Ndong alene er verdt inngangsbilletten mot Raufoss.


Tommel Ned:

Oskar Fallenius serverte sin 7 målgivende denne sesongen, men det ble i denne kampen overskygget av det utrolig klønete straffesparket han gav bort i det 79 minutt. Start hadde god kontroll på dette tidspunktet og når Sivert Solli går inn i boksen er det relativt ufarlig, men allikevel stikker Fallenius ut en fot som Solli utnytter akkurat slik alle ville gjort. Han går i bakken og dommer har ikke annet valg enn å gi straffespark. Dermed fikk hjemmelaget blod på tann og vi ble presset bakover på banen og fikk også enda et mål imot på overtid. 

Fallenius er ung, og forhåpentligvis vil han aldri gjøre en slik tabbe igjen. 
 

RAUFOSS FOTBALL

Raufoss endte i fjor på en 11 plass med 34 poeng - 4 poeng mindre enn Start.

Laget vil nok ende rundt samme plass også denne sesongen vil jeg tro. De er ikke i god form, og har tapt 1-4 mot KIL og 0-4 mot Stabæk i forrige runde. Det skal sies at Stabæk scoret 3 ganger de siste 10 minuttene så forskjellen var kanskje ikke så stor.

I mellom disse to tapene, røk også laget ut av cupen etter tap i straffesparkkonkurranse mot Gjøvik/Lyn.

 

På sine 3 bortekamper har det endt med 0-2 for Sogndal, 1-1 mot KFUM og 1-4 mot KIL.

Markus Aanesland fikk seg en smell i hodet i forrige kamp og kan ikke spille denne kampen. Teo Haltvik er ute med strekk, mens Nicolai Fremstad ble utvist for Raufoss 2 og må sone denne kampen. 

Start har tatt imot Raufoss 7 ganger og har vunnet 5 av disse. En har endt med uavgjort, mens Raufoss har en seier. Målforskjellen er utrolig nok 13-12 og det skyldtes selvsagt at den ene seieren Raufoss har var på 7-2.

 

RAUFOSS'S 5 SISTE KAMPER

24 april: Raufoss - Grorud 1-1 (serie)

9 mai: Raufoss - Bryne 2-0 (serie)

15 mai: Kongsvinger - Raufoss 4-1 (serie)

18 mai: Gjøvik/Lyn - Raufoss 1-1 (4-2 straffer) (cup)

22 mai: Raufoss - Stabæk 0-4 (serie)



IK START

Hos Start så vil jeg tro at vi igjen starter med samme mannskap som sist, men samtidig så hadde vi kamp på mandag og vi har ny kamp igjen allerede søndag. Betyr det at det kanskje blir noen endringer på laget? Jeg tipper vi starter som vi har gjort de siste par kampene og at disse får sjansen:  (3-5-2)


Jensen
 

Mares

Wormgoor

Tønnessen 

 

Sjøkvist

Fallenius
 

Derviskadic

Schulze

Ndong


 

Braut Brunes

Sanyang

 


NOEN TANKER TIL SLUTT

Som forventet ble det tett og jevnt i kampen mot Ranheim, men etter at vi hadde gått opp i 2-0 trodde jeg vi ville ro inn en ny seier. Men i stedet serverte vi Ranheim et tullete straffepark og langt på overtid kom utligningen etter en retur på et frispark. Det var utrolig surt når vi hadde seieren i lomma. Men, ett poeng borte mot Ranheim er ikke krise i det hele tatt og vi har fått en OK start på sesongen. 
 

 

Torsdag kveld kommer Raufoss på besøk og dette er en kamp som skal vinnes. 

Det kommer til å bli en knallhard kamp om de to plassene som gir direkte opprykk og skal vi ha mulighet til en av disse, har vi ikke råd til å rote bort poeng i slike kamper som dette. 
 

Raufoss har noen skader og karantener og er litt svekket foran denne kampen så det meste burde ligge til rette for en hyggelig kamp for de sørlendingene som tar turen. 
 

Dette Start-laget har flere profiler. Basilio Ndong blir bare bedre og bedre og den prestasjonen han hadde mot Ranheim da han fosset oppover venstresiden før han serverte ballen til Braut Brunes som bare kunne spasere ballen inn i målet, var rett og slett magisk. Han gjorde alt rett i den situasjonen og det er slike ting som tiltrekker sørlendingene til Sparebanken Sør Arena. En spiller som tidligere i år satte Mahrez og Mane på plass i Afrikamesterskapet er verdt å følge med på. Jeg tror og håper at han fortsetter sitt gode spill i kampen mot Raufoss.

Det blir spennende å se hvor mange som tar turen på denne kampen. Utligningen til Ranheim ødela kanskje litt, men samtidig så var det rundt 6000 mennesker som ble skikkelig underholdt mot Sogndal og jeg vil tippe at de fleste av disse kommer tilbake.

Jeg gleder meg til kamp. Jeg gleder meg til å se Start male Raufoss i stykker og at vi får scoringer av både Sanyang, Brunes og Ndong. 

Hvis vi kan vinne hjemmekampene og ta jevnt med poeng på bortebane, så vil vi kjempe om en av topp-plassene når status skal gjøres opp.

 

Ta turen på kamp og bli med å løfte Start-gutta til en ny hjemmeseier. Fotball er mye gøyere live og jeg håper mange drar på kamp og at det blir en ny festkveld for hjemmesupporterne.


 

God kamp alle Start-venner!

 

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

 

Annonse fra Obos-ligaen: