Ed Sheeran look-alike synger Start-hymnen

Daniel Hillestad er ikke «bare» en look-alike av Ed Sheeran. Han har også en stemme som kan forveksles med den britiske verdensstjernens. Torsdag synger ivedølen Start-hymnen på Sparebanken Sør Arena igjen. Her er han avbildet med keeperlegenden Erik Ruthford Pedersen.

Annonse:

- Jeg har de siste årene blitt forvekslet med Ed Sheeran, og det har på mange måter blitt min inngangsbillett til mange forskjellige arrangementer der jeg har fått lov å synge. Det begynte som en spøk, men det har ballet på seg, sier Daniel Hillestad, og legger til:

- Selv om jeg er stor fan av Ed Sheeran, så har jeg nå lyst til å gi ut egen musikk. I disse dager kommer jeg med min første poplåt under artistnavnet Hilliz. Jeg håper folk har lyst til å følge med og høre på musikken min.

Daniel Hillestad har sunget Start-hymnen på Sparebanken Sør Arena fire ganger tidligere. Sist da Strømmen ble slått 3-2 etter mål av Eman Markovic (2) og Eirik Schulze 29. oktober i fjor.

- Det føles alltid spesielt å få lov til å synge på Sparebanken Sør Arena. Spesielt siden det er hjemmearenaen til klubben jeg har vokst opp med. Selv om min fotballkarriere stoppet med Iveland IL i 5.divisjon, så hadde jeg alltid en drøm om å ikle meg den gulsvarte drakta. Nå får jeg gjøre det igjen, og det føles fantastisk, sier 31-åringen, som har vært Start-fan siden 9-årsalderen

- Jeg husker jeg hadde to favorittspillere; Stian Ohr og Ousman Nyan. Sammen med stjernegalleriet til Manchester United var det disse jeg hadde bemerket meg, sier Hillestad, og trekker fram gullkampen i 2005 som sitt største Start-minne.

- Ja, siste serierunde i 2005 var en helt vill opplevelse. Nostalgien tar meg når jeg tenker på engasjementet rundt den sesongen, som altså endte med sølv. Jeg tok meg selv i å bli starstruck av å møte Fredrik Strømstad, en av heltene fra sølvlaget, på en viss indisk restaurant i byen. Eller møte og møte, jeg ble vel stående og skue. Men det er artig å møte på tidligere helter.

- Hva tror du om fremtiden til Start?

- Jeg tror Start har alle muligheter for å lykkes nå. De har talentfulle spillere, og jeg tror engasjementet rundt klubben vil vokse og vokse. Og skulle de trenge en taklingssterk slugger fra Iveland, så er det bare å ringe, ler Daniel Hillestad, torsdagens hymnesanger.

Annonse fra Obos-ligaen: