Strannegård klar for Start – ankommer Kjevik i dag

Her pakker Tom Strannegård kofferten hjemme i Stockholm. I ettermiddag ankommer 20-åringen Kjevik i Kristiansand. I kveld ser svensken sine nye lagkamerater i Start møte Sandnes Ulf på Sparebanken Sør Arena. (Foto: Privat)

Annonse:

Start er enige med Stockholms-klubben AIK om en låneavtale for Tom Strannegård ut 2022. Start har også opsjon på kjøp av spilleren som har avtale med AIK ut 2024. I ettermiddag lander 20-åringen på Kjevik. Kl. 18.00 ser han sine nye lagkamerater møte Sandnes Ulf på Sparebanken Sør Arena.

- Det skal bli «skitroligt» å komme tilbake til Kristiansand og treffe spillerne, lederne og supporterne igjen, sier Tom Strannegård på telefon til ikstart.no.

Den 20 år gamle teknikeren er spilleklar 1. august, noe som betyr at han kan få sin debut for Start mot Brann i Bergen tre dager senere, 4. august.

- Høye forventinger 

Tom Strannegård gjorde et meget godt inntrykk da han var på treningsopphold i Start i mars. Allerede da ønsket Kristiansands-klubben å hente ham på lån, men da valgte AIK å beholde ham.

- Da jeg var der i vinter, likte jeg alt ved klubben, helt fra første sekund. Dessverre kunne jeg ikke gå fra AIK da, men nå er alt på plass. Jeg setter meg på flyet på Arlanda med høye forventninger, sier Strannegård, og legger til:

- Jeg var i Kristiansand i tre dager, og fikk sett hvordan klubben drives og på fasilitetene deres. Alt var veldig bra, Start er en stor klubb i Norge, og spillerne imponerte meg.

Fannberg kjenner Strannegård

Magni Fannberg, sportssjef i Start, kjenner godt til Tom Strannegård fra sin tid som utviklingsleder i AIK.

- Tom er en dyktig spiller som trives best mellom motstandernes linjer, både med og uten ball. Vårt håp er at han først og fremst kan styrke angreps- og gjennombruddsspillet vårt, til tross for sin unge alder, sier Fannberg.

Sportsdirektør for AIKs herrelag, Henrik Jurelius, har sendt denne kommentaren til ikstart.no på mail:

– I løpet av sine nesten tre år i AIK har Tom hatt to lengre fraværsperioder på grunn av skader. Vi ser et stort potensial i Tom og har lenge vært i dialog om hvordan han kan optimalisere utviklingen, og vi tror at IK Start kan være et slikt miljø.

Gjenforenes med Fallenius

Tom Strannegård, som er født i Stockholm, har lenge blitt sett på som et stort talent og en meget spennende spiller i Sverige. Han fikk debuten for AIKs A-lag 9. november 2019, da han spilte de siste 17 minuttene i cupkampen mot Enskede IK på Friends Arena. 

Han har totalt 35 A-kamper i AIK-trøya, og har stått for to mål og to målgivende pasninger. Han har også fire landskamper for både det svenske U17- og U19-landslaget.

Da Sveriges P20-landslag tapte 0-2 for Mexicos U21-landslag i i Marbella 11. oktober i fjor, spilte Tom Strannegård sammen med Oskar Fallenius. I kveld gjenforenes de i Kristiansand.

Høyinteressant kamp i kveld

Etter gårsdagens tre oppgjør i OBOS-ligaen er kveldens kamp på Sparebanken Sør Arena høyinteressant:

Ranheim – Sogndal 3-3

Stabæk -KFUM Oslo 2-2

Kongsvinger – Stjørdals/Blink 5-0

Dette betyr at Start med seier i kveld kan rykke opp på 4.-plass på bedre målforskjell enn Sogndal, og bare være tre poeng bak direkte opprykksplass.

Annonse fra Obos-ligaen: