Storkamp mellom gatelaget og ansatte i klubben

I ettermiddag spilte gatelaget mot klubbens trenere og administrasjon på Sparebanken Sør Arena. Kampen var et høydepunkt for alle involverte, og understreker en nylig rapport om gatelagsmodellen.

Annonse:

I dag på Sparebanken Sør Arena var det duket for storkamp. IK Starts gatelag mot klubbens trenere og administrasjonen i IK Start. Avspark gikk klokken 13:30 og kampen ble en gøy affære for både spillere og publikum.

- Kampen i dag var kjempestas. De ga oss en gøy og hard kamp som vi kan lære masse av, sier leder for samfunnsansvar i IK Start, Espen Børufsen og legger til:

- Siden jeg startet med gatelaget sommeren 2019, har jeg sett en stor utvikling på menneskene og hvordan de ved hjelp av idretten skaper nye fellesskap og opplever mestring sammen med andre i like situasjoner.

I en nylig rapport kommer gatelagsmodellens gevinster frem. Les om rapporten under bildeserien fra dagens kamp.

Gatelagene skaper gevinst 

I en rapport fra Oslo Economics, utarbeidet for Fotballstiftelsen kommer gatelagsmodellens gevinster frem.

Gatelagene bruker fotball som et verktøy for å hjelpe spillerne med å takle rusutfordringer. I 2022 ble det levert 5 500 rusfrie timer hver eneste uke ifølge Fotballstiftelsens årsberetning. 

Med treningene skaper Gatelagene samhold, mestringsfølelse, strukturerte rammer og fysisk aktivitet for spillerne. I tillegg til dette vil gatelagsmodellen kunne gi spillerne en vei tilbake til studie- eller arbeidsliv som et alternativ til den mer tradisjonelle NAV-modellen. 

I tillegg til spillernes personlige gevinst pekes det på hvordan gatelagene skaper både merverdi for klubbene gjennom dugnadsarbeid, i tillegg til stor samfunnsgevinst. Gatelagsaktivitetene levert i 2022 fantastiske resultater både i helse- og samfunnsmessige gevinster, og i sparte budsjettkroner for samfunnet.

Med de økte helsegevinstene, økte verdiskapningen og de reduserte skattefinansieringskostnadene beregnes det at de totale samfunnsøkonomiske gevinstene er i overkant av 430 millioner kroner.

LES HELE RAPPORTEN HER

Annonse fra Obos-ligaen: