Status foran Åsane-kampen

Litt smårusk i troppen, men guttene er klare for å vise se fra sin beste side mot Åsane i Bergen.

Annonse:

Joey Hardarson kommer med status på troppen før Åsane-kampen.

Mohamed El Makrini måtte forlenge sin karantene etter at datteren fikk påvist Covid etter å ha blitt smittet på skolen. Nå har også El Makrini fått påvist smitten, men heldigvis går det bra med den nederlandske spilleren.

- Det går for så vidt greit. Han kjente på noen symptomer tidligere, men nå går det bedre. Også venter vi på at han kommer ut av karantenen, sier Joey

- Han er nok med oss i løpet av neste uke forhåpentligvis, også må han kanskje fases inn litt, for det har vært en lang periode uten fotball, og i tillegg har han vært syk. Vi vet ikke helt hvordan det slår ut, så vi må ta det litt som det kommer når han er tilbake med oss.

- Åsane-kampen ryker, men forhåpentligvis er han med oss inn mot neste kamp.

Og i neste kamp, som er Ullensaker/Kisa på Sparebanken Sør Arena, har vi trolig med oss landslagsspiller Matias Belli Moldskred. Han spilte 30 min i tapet for Haiti i VM-kvalifiseringen for Nord- og Sentral-Amerika og er tilbake i Norge i løpet av dagen.

- Han kommer til Norge i dag, må i tredagers karantene og ta en test etter tre dager. Hvis det er ok, så er han tilbake.

Mikael Ugland skadet ankelen på trening for halvannen uke siden og har slitt litt med skaden siden. Det ble bare én omgang mot Ranheim, og kanskje kommer også Åsane-kampen litt for tidlig for den unge spilleren.

- Han er ikke helt frisk etter skaden, men han er med i troppen og reiser med oss til Bergen. Han er i fremgang, men han trenger nok litt tid før han blir helt frisk igjen.

Ugland er enig i at skaden trenger litt mer hvile, men han er samtidig klar for å bidra om det må til.

- Jeg er selvsagt klar for å bidra om treneren trenger meg, sier Mikael.

- Ankelen hovnet opp da jeg trente tidligere i uken, og jeg trenger litt mer hvile for å være 100 %.

Også Joackim Jørgensen måtte stå over treningen i går, men Joey kan berolige oss med at den erfarne midtstopperen er med til Bergen.

- Samme med ham. Han reiser med oss opp og er tilgjengelig, sier Joey.

- Han har hatt litt trøbbel med akillesen og sånt, så vi tilpasser treningen litt for ham innimellom. Men han er med i troppen og klar til å bidra.

Noen positive nyheter har man også fått med Henrik Gjesdal tilbake i trening, men det vi fortsatt ta noe tid før han er kampklar.

- Veldig positivt at han er med å trener for fullt. Kanskje vi må tilpasse litt innimellom, men han er hvert fall i full trening. Etter så lang tid ute, så trenger du litt tid til å komme i form, men foreløpig ser det ok ut.

Åsane tapte mot Fredrikstad i serieåpningen, men laget står nå med tre strake seire. Så hva kan vi egenntlig forvente av motstanderlaget?

- Åsane er et godt lagt, uten tvil. De er veldig trygge på det de holder på med. De kan spille ut motstanderen hvis de får tid og rom, og det blir en utfordring. Også er det bare å møte det og gå inn i kampen med en sinnesyk vilje til å vinne og ikke minst forbedre oss spillemessig.

Annonse fra Obos-ligaen: