Vellykkede elitecamper i høstferien

Start gjennomførte to «elitecamper» for ivrige fotballjenter og -gutter i høstferien.

Annonse:

- Det er en del år siden vi har arrangert noe liknende, og det er første gang vi skiller guttene og jentene. Alt i alt var det en fantastisk uke, der vi fikk mulighet til å treffe mange dyktige og ivrige unge spillere, sier Per Erik Andersen fra Starts utviklingsavdeling.

Elite Camp er et tilbud til spillere i alderen 11 til 14 år, og i år arrengerte vi først en camp for jenter i første del av høstferien, før vi hadde inne guttene i siste halvdel.

elitecamp 2020 lagbilde gutter 3
Guttene samlet til lagbilde.

Det var trenerne i utviklingsavdelingen som stod for de to daglige treningsøktene, mens det i mellom slagene var lunsj og ulike doser av faglig påfyll. Ungdommene var innom både videoanalyse, kostholdsopplæring og foredrag og aktiviteter fra "Snakk om psyken" (Blå kors).

Korona-restriksjonene gjorde at A-lagsspillerne ikke kunne ha noen rolle som instruktører på banen, men det var populært når Bolanos, Ramsland & co stoppet for å se på treningene på vei til og fra frokost. A-laget fikk også ekstra støtte fra tribunen under sine treninger denne uken.

Litt ruskete og vått vær la heller ingen demper på treningsiveren hos deltakerne.

Det var fulltegnet (62) deltakere på «gutte-campen» mens det hadde vært plass til en del flere hos jentene.

elitecamp 2020 lagbilde jenter 2
Jentene på Elitecamp

- Vi valgte å kjøre på med ren jentegruppe uansett, og vi håper å kunne bygge opp dette tilbudet fremover. Vi vil ta jentefotball på alvor og tror det er positivt at vi kjører et eget opplegg for dem. I år var det 15 deltakere fra klubber over hele Agder, så håper vi på flere neste gang, sier Andersen.

Utviklingssjef Alexander Øren gleder seg over å se så mange unge fotballspillere i aksjon på Sparebanken Sør Arena.

- Dette er et flott tiltak der hele utviklingsavdelingen har vært i sving. Forhåpentligvis er det mange barn som har fått et lite innblikk i hva som kreves for å bli god, og som har latt seg inspirere denne uken.

Se flere bilder fra uka her.

Annonse fra Eliteserien: