Vartet opp med festfotball på G19-trenerens 24-årsdag

Trener Thomas Ferreira (sittende) fikk en flott 24-årsgave av G19-guttene sine på Macron Arena onsdag, 5-0 vant de over Tromsø i sluttspillet i den nasjonale G19-serien. Bak f.v.: Even Flottorp, Deni Dashaev, Rafa Mertens, Jesper Gravdahl, Teodor Witzøe, Herman Johnsen, Jonas Myhrstad, Atle Tørresen (manager og materialforvalter), Markus Rokseth og Fredrik Østhus. Foran f.v.: Markus Andersen, Moa Badran, David Lunde, Mathias Lande, Sander Richardsen, Christian Wahlstrøm, Adrian Nilsen og Stian Mangseth. (Foto: Egil Olsen).

Starts G19-trener Thomas Ferreira fyller 24 år i dag, onsdag 17. august. Gaven fra spillerne hans var en underholdende og fartsfylt 5-0-seier over Tromsø.

- En finere bursdagsgave kunne jeg ikke fått, jeg tror dette var årsbeste av laget. Nå skal jeg hjem og feire videre, smiler en stolt Thomas Ferreira etter festfotballen på Macron Arena.

Start-guttene tok kommandoen fra avspark i solskinnet og sommervarmen foran et gledelig stort antall tilskuere på Hellemyr. Allerede etter fire minutters spill stod det 1-0, da Markus Andersen dro seg inn fra venstre, gikk forbi en mann og skjøt i nettaket fra 16 meter. En glimrende scoring.

11 minutter senere kom nummer to ved kaptein Sander Richardsen. Gjestene keeper, Peder Braathen-Folstad, avverget tre ganger, alle headinger, før Richardsen dundret ballen i nettet på volley.

3-0 kom ved Rafa Mertens midtveis i omgangen, da han gjorde det meste selv og elegant ekspederte ballen i mål. Start hadde store sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men det stod «bare» 3-0 da lagene gikk til pause.

Kampen fortsatte med total Start-dominans etter hvilen, og Fredrik Østhus punkterte kampen fullstendig, da han gjorde 4-0 i det 58. minutt. Markus Rokseth satte et verdig punktum, da han danset seg gjennom Tromsø-forsvaret og gjorde 5-0 ett minutt før slutt.

- 1. omgang var veldig bra, da klaffet alt. Vi var gode i press-spillet, vi skapte sjanser, vi var gode foran mål og vi fikk noen flotte scoringer. Vi startet litt svakere etter pause, men kom oss etter hvert fint inn det igjen, og fikk punktert kampen på 4-0, sier Start G19-treneren.

Kampene kommer tett for Starts G19-gutter nå; tirsdag møtte de Pors (Start 2 i 3. divisjon), i dag altså Tromsø (i den nasjonale G19-serien) og lørdag kommer Halsen til en svært viktig kamp på Sparebanken Sør Arena (Start 2 i 3. divisjon)

- Det jeg er aller mest fornøyd med i dag er samspillet og den positive energien når vi jobber defensivt, og at vi hele tiden jobber sammen. Denne fine opplevelsen satser vi på å ta med oss videre, sier Thomas Ferreira.

5-0: Markus Rokseth (89)

Start: Herman Johnsen, Rafa Mertens, Fredrik Østhus, Jesper Gravdahl, Even Flottorp, Deni Dashaev, Sander Richardsen, David Lunde, Markus Andersen, Teodor Witzøe og Christian Wahlstrøm

Innbyttere: Adrian Nilsen, Markus Rokseth, Jonas Myhrstad, Mathias Lande og Stian Mangseth

Dommer: Simon Drejer Laustsen, Lyngdal IL

Gult kort: Sander Richardsen og Teodor Witzøe, Start – Kornelius Olaie Nordmo og Kenneth Mathew Winter, Tromsø

Start-guttene som sørget for målene i onsdagens G19-kamp mot Tromsø - f.v.: Markus Andersen (1-0), Sander Richardsen (2-0), Rafa Mertens (3-0), Fredrik Østhus (4-0) og Markus Rokseth (5-0). (Foto: Egil Olsen)