Utespiller holdt nullen da Start G16 slo Stabæk

Mathias Lande (t.v.) og Marius Nordal (t.h.) scoret målene da Start G16 slo Stabæk 3-1 på Nadderud kunstgress lørdag. Men det var Philip Nilsen, som måtte ta på seg keeperhanskene da Eskil Møllen ble skadet, som ble den store helten. Utespilleren holdt buret rent i 55 minutter!

Annonse:

Da keeper Eskil Møllen ble skadet i Start G16 sin kamp mot Stabæk lørdag, måtte Philip Nilsen ta på seg hanskene. Det gjorde utespilleren med bravur og holdt nullen i 3-1-seieren. 

- Det vil være ljug å si man ikke blir nervøs av å måtte spille 55 minutter med en utespiller i mål. Men selv ikke Markus Seim-Monsen, som har fått innhopp for Stabæk i årets OBOS-liga, klarte å overliste Philip, som i tillegg hadde solen øynene, sier G16-trener Eirik Moen Eskedal. Han nøler ikke med å utrope Philip Nilsen til Starts viktigste spiller i kampen.

Det var Stabæk som kom best i gang i oppgjøret på Nadderud kunstgress 1, men uten å skape noen spesielt store målsjanser. Utover i omgangen kom Start mer og mer inn i kampen, og i løpet av to minutter scoret de to mål, begge signert Marius Nordal.

Etter 16. minutter viste Jonas T. Myrhstad fram sin kløkt da han chippet ballen inn til Jesper Lundgren, som fra sin høyreback-posisjon hadde blitt med fram på siste tredjedel. Han slo ballen langs bakken inn til Marius Nordal, som etter et godt innløp enkelt satte ballen i mål. 0-1.

Bare to minutter senere, i det 18. minutt, økte Start ledelsen, da samme Marius Nordal avsluttet et strålende angrep med å sette ballen i lengste hjørnet. Det var et angrep tatt rett fra treningsfeltet, eller etter læreboka. 0-2.

I det 33. minutt ble Start hardt straffet på en overgang. Stabæks Bo Christian Prytz kom i full fart inn bak Starts venstreback, dro seg litt innover og skjøt  nede i venstre hjørne mellom noen midtstopperben som gjorde det vanskelig for Start-keeper Eskil Møllen å se utgangen på skuddet, 1-2.

Minuttet senere var Stabæk frempå igjen. Denne gang fikk Eskil Møllen avverget forsøket, men skadet seg selv samtidig, og måtte byttes ut. Uten en ekte reservekeeper på benken var det Philip Nilsen som måtte ikle seg den røde keeperdrakten, og plukke opp hansken(e).

- Nå ble det enda viktigere å være solide defensivt, for å gjøre jobben for vår keeper enklest mulig, og samtidig ta vare på sjansene våre. I det 40. minutt slapp vi en høy ball inn i bakrom, og Stabæk kom til avslutning fra kloss hold. Men Philip viste seg som en kyndig keeper, slang seg ned og reddet ballen, sier Eirik Moen Eskedal.

Også i 2. omgang kom Stabæk best i gang, men uten å klare å overliste Philip Nilsen, som holdt innlegg i fast grep og blant annet plukket ned en høy lobb fra Suleiman Mohamud.

Seks minutter ut i omgangen fikk Start en overgang som de omsatte i scoring. Sebastian Fjellheim, Marius Nordal, Christian Wahlstrøm og Jesper Gravdahl var alle involvert i angrepet som en helt fri Mathias Lande avsluttet med å gjøre 1-3 på.

- Dette var en viktig seier med tanke på å bygge litt selvtillit i gruppen igjen etter noen svake prestasjoner den siste tiden. Vi fikk mange bilder fra kampen som vi kan trekke god lærdom av, og som vi skal jobbe godt med på treningene fremover. Vi har som mål å gjenskape denne gode prestasjonen i serieavslutningen mot Strømsgodset på Sparebanken Sør Arena kommende lørdag kl. 15.00, sier Eirik Moen Eskedal.

KAMPFAKTA

Nasjonal G16 ordinær høst avd. B

Stabæk – Start (1-2) 1-3

Nadderud kunstgress 1

0-1: Marius Nordal (16)

0-2: Marius Nordal (18)

1-2: Bo Christian Prytz (34)

1-3: Mathias Lande (51)

Start: Eskil Møllen, Jesper Lundgren, Lazar Odor, Jesper Gravdahl, Dennis Myrvold, Jonas Myhrstad, Christian Wahlstrøm, Pawel Tytyk, Marius Nordal, Daniel Gummedal og Mathias Lande. Innbyttere: Tias Eftevaag, Philip Nilsen, Aloni Elfu, Sander Eikeland og Sebastian Fjellheim

Dommer: Radek Artur Rzeszuto, Oppegård IL

 
Annonse fra Obos-ligaen: