Trenings-Start for UA-spillerne

Starts G17- og G19-spillere samlet til sesongoppkjøring i Sørlandshallen i dag kl. 07.45 - bak f.v.: Thomas Ferreira (trener G19), Alf Erik Svela (Kristiansand Katedralskole Gimle, KKG), Adrian Nisen, Eirik Moen Eskedal (trener G17), Sander Richardsen, Jakob Årikstad, Even Flottorp, Jesper Gregersen, Sander Eikeland, Jesper Lundgren, Jonas Myhrstad, Sebastian Fjellheim, Mathias Lande, Deni Dashaev, Lazar Odor og Simen Moe (trener G19). Foran f.v.: Stian Mangseth, Rafa Mertens, Teodor Witzøe, David Lunde, Christian Wahlstrøm, Fredrik Østhus, Fredrik Berge, Pawel Tytyk, Aloniab Elfu, Jesper Gravdahl, Marius Nordahl, Dennis Myrvold og Herman Johnsen. Noen G17-spillere var ikke til stede på morgenøkten på grunn av skole. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

I dag kl. 07.45 startet Starts G17- og G19-spillere sesongoppkjøringen i Sørlandshallen. Tidspunktet var nok uvant for en del av spillerne, men nyansatt G19-trener Simen Moe var fornøyd med det han så

- Vi har en avtale med spillerne om at hvis nivået på morgenøktene er for dårlig, så må de inn igjen på ettermiddagen. Det er med tanke på intensitet og tilstedeværelse. Men slik de fremstod i dag, så er det ingen grunn til å være bekymret for det, sier Moe.

De to Start-lagene har åtte treningsøkter i uken – fem fotballøkter i Sørlandshallen og tre styrkeøkter i forbindelse med skole – og kamp i helgene. To av fotballøktene, tirsdagene og torsdagene, har start kl. 07.45.

- Det er fordi hverdagen til spillerne skal bli mest mulig optimal. Det hadde nok vært bedre å trene kl. 10 eller 11. Men nå får de trent godt og mer tid til å koble av, gjort skolearbeid eller andre ting som er viktige for dem. Jeg tror på sikt, gjennom en lang sesong, at dette er veldig viktig fordi du får mer mentalt overskudd, sier G19-treneren.

- Hva er det viktigste å få på plass nå tidlig i januar?

- Standarder for hvordan vi trener. Det vil si hvilke personlige kjennetegn spillerne kommer med på treningene som skaper kvalitet, engasjement, positivitet og den kulturen som vi ønsker å ha. Ligger dette i bunn, så får vi gode økter både teknisk og taktisk, og mye mer ut av treningene, sier den tidligere Vålerenga-treneren, og legger til:

- Etter hvert må vi sørge for at disse standardene blir opprettholdt, og gjerne forbedret litt. Så kommer vi også til å introdusere de for en del ting, som å lære dem grunnprinsippene for hvordan vi ønsker å angripe og forsvare oss. Samtidig skal vi sørge for at de utvikler seg individuelt. 

Start G19 serieåpner i den nasjonale serien allerede lørdag 28. januar. Motstander på Sarpsborg stadion, der alle lagene i Nasjonal G19 avd. D er samlet den siste helgen i januar, er Strømsgodset. Grunnen er at norske toppdommere skal få trent på videodømming, VAR, som introduseres i Eliteserien i år.

Start G19s terminliste i Nasjonal serie fram til påske:

28/1: Strømsgodset i Sarpsborg

18/2: Vålerenga (h)

4/3  : Odd (h)

11/3: Odd (b)

29/3: Vålerenga (b)

5/4  : Strømsgodset (h)

 

Start G17 serieåpner i Nasjonal G17 – 2. div. avd. B mot Mjøndalen (b) 1/4

De øvrige lagene i avdelingen er: Aalesund, Fredrikstad, Jerv, Kristiansund, Sandefjord, Sarpsborg og Strømsgodset

Annonse fra Obos-ligaen: