Talenter fra Agder deltok i sitt første Elitetiltak

I helgen var det NTF Elitetiltak for G2011. Tiltaket ble arrangert i Skien.

Annonse:

Denne helgen markerte et viktig skritt for unge fotballspillere fra Agder da de deltok i sitt første Elitetiltaket for gutter født i 2011, arrangert i Skien. Samarbeidet mellom lokale klubber, IK Start og NFF Agder fortsetter å bære frukter, og dette arrangementet ble en ypperlig arena for å hente referanser og inspirasjon blant unge spillere fra regionen.

Samarbeid for Fremtiden

Norsk Toppfotball, sammen med vertsklubb, arrangerer Elitetiltak med et felles mål om å utvikle unge spillere ved å gi dem nasjonal motstand via klubber som er en del av de to øverste nivåene i norsk fotball. Gjennom slike tiltak får spillerne verdifull erfaring som er essensiell i deres fotballutvikling, og samarbeidet styrker også båndene mellom lokale klubber i Kristiansand og omegn.

Helgens tiltak var også en flott anledning for å løfte frem arbeidet som gjøres i lokale klubber i Agder. Spillere var med fra Flekkefjord og Giv/Akt i sone vest, Randesund, Søgne, Gimletroll, Vindbjart og Vigør i sone midt, mens fra sone øst fant vi spillere fra Lillesand og Jerv.

Kampreferater

Turneringen åpnet med en tøff kamp mot Vålerenga, hvor IK Start dessverre tapte 0-2. Etter en utfordrende start på første omgang hvor Vålerenga ledet tidlig 2-0, spilte Start seg tilbake i kampen omgang og var nærme flere scoringer.

Neste utfordrer var Lillestrøm. Mats Gudde fra Flekkefjord lyktes med å sende Start opp i 0-1, men tross hard kamp, endte det med et 4-2 tap for Start. Andre scoringen kom fra Caleb Mughisa.

Videre møtte Start først Kongsvinger, hvor en tidlig scoring av Mats Gudde sikret en 1-0 seier. Selv om resultatet ikke gjenspeilet det så var det en overlegen kamp fra gutta i gult, det stod bare effektiviteten for at resultatet var større.

Til slutt skulle guttene fra sør ut i kamp mot Ham-Kam, hvor Start, etter å ha ledet 2-1 ved pause med mål fra Mats Gudde og Caleb Mughisa endte det til slutt med tap 3-2 mot et fysisk overlegent Ham-Kam.

Spillerutvikling og Læringsøyeblikk

Gjennom helgen tok spillerne fra IK Start store steg. Tross tre tap sitter trenerteam og spillere igjen med en opplevelse av å ha spilt jevnt med de fleste lag.

"Alle kampene har gitt verdifull læring og spillerne har fått vist at de i perioder holder nivået mot alle lagene, nå handler det om å ta med seg referanser, læring og inspirasjon hjem på treningsfeltet og jobbe videre." Sa trener for helgen, Emil Revheim-Jonassen.

Utviklingsleder i IK Start, Tomi Markovski, er godt fornøyd med gjennomføringen i helgen. «Erfaringene og utviklingen som spillerne gjennomgikk er uvurderlige. Spillerne kommer tilbake med ny kunnskap, inspirasjon og en økt forståelse for hva som kreves på høyere nivåer i norsk fotball. Det håper vi de tar med seg i arbeidet i egen klubb».

IK Start har ikke et eget G13 lag, dette er et samarbeidslag med NFF Agder og lokale klubber i regionen. Første møte med toppfotballen i IK Start er G15.

Resultatene fra helgen:

IK Start - Vålerenga: 0-2 (0-2)

Lillestrøm - IK Start: 4-2 (1-1)

IK Start - Kongsvinger: 1-0 (1-0)

Ham-Kam - IK Start: 3-2 (1-2)

Annonse fra Obos-ligaen: