Straffemål på overtid ga Start-poeng i ellevill G16-kamp

Pawel Tytyk (t.v.) og Christian Wahlstrøm scoret to mål hver da Start og Stabæk spilte 4-4 i lørdagens kamp i den nasjonale G16-serien på Nadderud kunstgress 2 i Bærum. Her er målscorerne fotografert i bussen på vei hjem.

Et straffemål tre minutter på overtid sørget for at Start kunne reise hjem med ett poeng fra møtet med Stabæk i den nasjonale G16-serien lørdag ettermiddag. Den elleville kampen på Nadderud kunstgress 2 endte 4-4, etter at Start hadde ledet 3-2 ved pause.

- Vi spilte en formidabel førsteomgang, der vi lyktes i presset og delvis i frispillingen, skapte mange gode sjanser og scoret tre flotte mål. Hadde vi vært dyktigere foran mål, kunne vi ha scoret både to og tre til, sier Christian Wahlstrøm, og legger til:

- I andre omgang var det noe som skjedde med oss, verken frispillingen eller presset funket, og vi ble rett og slett rundspilt til tider. Jeg er fornøyd med at vi klarte å få med oss ett poeng fra noe som kan kalles en horribel andreomgang.

Stabæk-keeper på bærtur

Stabæk tok initiativet i det voldsomme regnværet i Bærum, og tok ledelsen da Markus Erling Wangberg stanget inn en corner allerede etter tre minutters spill. Start guttene sov i boksen ved den anledningen

Bare fire minutter senere var Stabæk-keeperen på bærtur. Det utnyttet Pawel Tytyk som sendte ballen i det tomme buret, 1-1.

Start-guttene fortsatte trykket, og i det 19. minutt fant Christian Wahlstrøm Pawel Tytyk med en fin pasning. Polakken var sikker igjen da han vakkert limte ballen opp i venstre kryss.

I det 22. minutt var gjestene fra Kristiansand to mål foran. Christian Wahlstrøm vant ballen og sendte den lekkert i det lengste hjørnet.

Bare minutter etterpå spilte Tias Eftevaag en glimrende pasning igjennom til samme Wahlstrøm, som brukte farten sin og løp fra Stabæk-forsvaret. En svak avslutning gjorde at Start kun fikk en corner ut av sjansen.

Start-guttene senket seg litt de siste minuttene av første omgang, og Sebastian Olderheim kunne redusere for hjemmelaget seks minutter før pause.

Reddet straffen og returen

Etter hvilen kom Stabæk ut med en voldsom intensitet, og Start klarte rett og slett ikke å henge med. Utlikningen stod Markus Lennart Seim-Monsen for i det 51. minutt, og 11 minutter før slutt hadde de snudd kampen ved samme mann (4-3).

Enda mørkere så det ut for sørlendingene da Stabæk fikk straffespark to minutter på overtid. Men så tok Eskil Emil Møllen både straffesparket og returen. Glimrende keeperarbeid!

Start-keeperen satte ballen kjapt i gang, Lukas Gausdal spilte igjennom til kjappe Jesper Gravdahl, som rundet keeper og ble felt. Dommer Magnus Aaslund fra Langhus ristet imidlertid på hodet, og snøt kanskje Start for straffespark der.

Det gjorde ikke dommeren da Sebastian Fjellheim fant Christian Wahlstrøm med et strålende innlegg. Wahlstrøm ble tatt, og Start tildelt straffespark i det 93. og siste spilleminuttet!

Wahlstrøm gikk selv fram og var sikker fra elleve-meteren. Dermed 4-4 og ett viktig Start-poeng i kampen om topp en 4-plassering i den nasjonale G16-serien.

Siste kamp for Start G16 før sommeren er mot Vålerenga på Valle Hovin kunstgress lørdag 18. juni kl.14.30.