Starts utviklingsavdeling på vellykket Danmarks-tur

Start G16 spilte to kamper i Danmark sist uke – først 1-1 mot Silkeborg, så slo de AGF Århus 3-2. Bak f.v.: Jesper Lundgren, Daniel Rokseth, Sebastian Fjellheim, Even Flottorp, Dennis Myrvold, Jonas Myhrstad, Markus Andersen, Christian Wahlstrøm, Lazar Odor og Markus Rokseth. Foran f.v.: Daniel Gummedal, Eskil Møllen, Marius Nordal, Aloni Elfu, Herman Johnsen, Tias Eftevaag, Rafa Mertens og Nicolai Apland.

Annonse:

Sist uke var hele Starts utviklingsavdeling (UA) samlet i Århus. Målet med samlingen var god internasjonal matching mot topp Superliga-klubber, forberede seg til høstsesongen og, mest av alt, å fortsatt bygge kultur og samhold.

- Tirsdag spilte vi mot Silkeborg G16 på en fantastisk Jysk Park. Vi startet godt, presset motstanderen høyt og fikk scoring tidlig av Christian Wahlstrøm. I andre omgang tok danskene over, presset oss hardt og fikk en fortjent utligning midtveis. På slutten ble det en kamp som bølget, der begge lag kunne scoret, men det ebbet ut med 1-1. Det var en god gjennomført kamp av våre unge spillere som sto i det og forsvarte seg meget bra, sier utviklingsleder Tomi Markovski.

-  Vi hadde vår første kamp med ny struktur og nye trenere, og vi visste at Silkeborg har et godt dansk G16-lag. Jeg er fornøyd med jobben hele laget gjør, ved å spille jevnt med dem etter en tung dag med lite søvn, sier kaptein Christian Wahlstrøm.

Målfest mot AGF Århus

Fredag spilte både Starts G16- og G19-lag mot AGF Århus. AGF er en stor klubb i Danmark som bruker store ressurser på ungdomsavdelingen og har et fantastisk treningsanlegg. 

- G19 spilte først på en super gressbane, der vi ble veldig hardt straffet og lå under 3-0 tidlig. Guttene viste imidlertid stor moral ved å komme tilbake og utligne til 3-3 etter ca. 60 min. Derfra og inn ble det en kamp som kunne vippet begge veier, men AGF scoret på to brudd på slutten. Vi reduserte slik at vi tapte kampen 5-4. Våre målscorere i målfesten var Levi Eftevaag, David Lunde, Teodor Witzøe og Sander Richardsen, sier Markovski.

Scoret fra avspark

Etter det var det ny kamp for G16, denne gang altså mot AGF som har ett av de beste G16-lagene i Danmark. 

- Spillerne våre la ned en imponerende innsats, kom tilbake fra å ligge under både 0-1 og 1-2, og avgjorde kampen på en herlig kontring rett før slutt. Det ble vist mange gode prestasjoner fra begge lag, vi fikk blant annet en ekstraordinær utligning fra Marius Nordal som scoret direkte fra avspark. Christian Wahlstrøm scoret våre to andre mål i 3-2-seieren, sier utviklingslederen. 

- Vi var veldig slitne før møtet med Århus, en treningsleir tar på for energinivået vårt. I tillegg skulle vi prøve ut en annen formasjon i denne kampen, noe som ikke var helt vellykket i første omgang. Jeg er likevel fornøyd med at vi klarer å vinne mot et godt lag på en så dårlig dag, det skal både vi og trenerne ha kred for, sier Wahlstrøm.

Annonse fra Obos-ligaen: