Start G16 ut av NM etter ekstraomganger igjen

Her, fem minutter før slutt, gir Christian Wahlstrøm Start G16 ledelsen på straffespark i NM-kvartfinalen mot Brann på Sparebanken Sør Arena søndag. Men ledelsen stod bare i fire minutter, og i ekstraomgangene scoret bergenserne to ganger til og vant 3-1. (Foto: Egil Olsen).

Historien gjentok seg dessverre for Starts G16-gutter da de søndag, som i fjor, røk ut av NM i kvartfinalen etter ekstraomganger. Brann vant 3-1 etter at stillingen etter 2 x 40 minutter hadde vært 1-1.

En fartsfylt, velspilt og spennende 1. omgang endte målløs. Start åpnet best uten å skape noe særlig. Så tok gjestene fra Bergen over anført av en strålende Yates Yaya, og fikk en dobbeltsjanse til å ta ledelsen før det var gått 10 minutter. Eskil Møllen i Start-buret avverget imidlertid begge skuddene med flotte benparader.

Start hadde en stor og en veldig stor målsjanse de første 40 minuttene. Midtveis i 1. omgang la Aloni Elfu inn fra venstre, bare for å se at Christian Wahlstrøms avslutning ble stoppet av Brann-keeper Mathias Klausen.

1. omgangs største målsjanse falt også til kaptein Wahlstrøm, da han ble nydelig frispilt av Mathias Lande. Den tidligere Vigør-spilleren danset seg forbi to Brann-forsvarere før han serverte Wahlstrøm som skjøt hardt i borterste stolpe.

2. omgang var relativt sjansefattig inntil Mathias Lande igjen var på farten på høyresiden. Stadionuret viste 75 minutter da Starts nr. 16 ble spilt fri, tok en overstegsfinte og ble lagt i bakken. Dommer Jan Helge Ask fra MK pekte ubønnhørlig på straffemerket.

Kaptein og storscorer Christian Wahlstrøm tok ansvar fra 11-meteren, fintet keeper til venstre og la ballen i høyre hjørnet til ellevill jubel blant de vel 200 fremmøtte.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig – bare 50 sekunder før slutt i ordinær tid raget Mathias Johansson høyest på bakerste stolpe og headet inn utligningen. Dermed ble de 2 x 5 minutter ekstraomganger.

I 1. ekstraomgang hadde Brann en kjempesjanse til å ta ledelsen, men gode Eskil Møllen vartet opp med en strålende enhåndsredning.

Bare 20 sekunder ut i 2. ekstraomgang måtte imidlertid unge Møllen plukke ballen ut av nettet da Yabets Yaya kom alene med ham. Møllen fikk en hånd på ballen, men kunne ikke hindre nettkjenning.

Da måtte Start fram, og i jakten på utligning ble det stort rom i hjemmelagets bakre rekker, noe Tobias Børtveit utnyttet da han kom alene med Start-keeperen i det 88. minutt. 1-3 og game over.

- Vi er selvfølgelig skuffet over å ryke ut av NM, men jeg er stolt over at vi igjen spiller jevnt med et av de beste lagene i Norge. Jeg synes i det hele tatt at vi gjør en god kamp, og er fornøyd med at vi holder nullen i nesten 80 minutter, sier Start 16-trener Eirik Moen Eskedal.