Start G16 avsluttet sesongen med stil – slo Strømsgodset 3-1

Marius Nordal (t.v.) og Mathias Lande (i midten) scoret målene da Start G16 slo Strømsgodset 3-1 på Sparebanken Sør Arena lørdag. Kaptein Christian Wahlstrøm (t.h.) hadde assist til hjemmelagets to første mål. (Foto: Henrik Klev).

Start G16 avsluttet sesongen med stil da de lørdag slo Strømsgodset 3-1 på Sparebanken Sør Arena. Marius Nordal (2 – ett på straffe) og Mathias Lande scoret målene.

Start la ut i et voldsomt tempo, og hadde to store målsjanser før det var gått to minutter. Den første falt til kaptein Christian Wahlstrøm allerede etter 50 sekunder, men avslutningen ble litt veik. Like etterpå skjøt Marius Nordal i nettveggen fra kort hold.

Så, på den tredje sjansen, lyktes de, og det på nydelig vis. Jonas Myhrstad la inn fra høyre, Christian Wahlstrøm hælflikket ballen elegant videre, og Marius Nordal avsluttet nådeløst. Fullt fortjent 1-0 etter fem minutter.

Start fortsatte å kjøre kampen, og etter 21 minutter kom mål nummer to på en strålende kontring. Mathias Lande spilte gjennom Christian Wahlstrøm, som stormet mot mål. Start-kapteinen kunne avsluttet selv, men valgte å servere Lande, som hadde en relativt enkel oppgave med å putte til 2-0.

Start hadde flere målsjanser i den meget gode 1.-omgangen. Den aller største hadde Sander Eikeland da han fem minutter før pause skjøt høyt over mål fra fin scoringsposisjon.

- Jeg er veldig fornøyd med 1. omgang. Om den ikke er årsbeste, så er det ikke langt unna. Vi traff med kampplanen, som var å vinne ballen høyt i banen, klare å ha roen og få satt gode angrep, sier Start G16-trener Eirik Moen Eskedal.

2. omgang ble jevnere enn den første, og Strømsgodset reduserte på sin første sjanse. Målet var likevel av det heldige slaget, da Aksel Bruksås sin avslutning gikk via et Start-bein og i bue over en sjanseløs Herman Johnsen.

Start-guttene kom seg kjapt etter kalddusjen, og fortsatte å produsere sjanser, ved blant andre Christian Wahlstrøm, Daniel Gummedal og Marius Nordal. Kamp-punkteringen stod Nordal for da han nettet på straffespark, skaffet av Aloni Elfu, på overtid.

- I 2. omgang klarte vi ikke å opprettholde intensiteten i presset vårt, noe som gjorde at Strømsgodset skapte et kampbilde mot oss som gjorde at vi ble mer defensive, sier Moen Eskedal, og legger til:

- Men jeg er fornøyd med at vi scorer tre mål, at vi skaper veldig mange sjanser og kunne vunnet mer. Vi slapp heller ikke Strømsgodset til veldig mange scorings-mulighetene.

- Dere avslutter sesongen med to fine 3-1-seirer. Er det litt vemodig at det nå er slutt for i år?

- Vi skulle gjerne holdt seiersrekken gående. Men jeg tror det er godt både for spillerne og oss trenere å få fri en uke nå, før vi starter oppkjøringen til 2023-sesongen mandag 14. november.