Start G16 avsluttet sesongen med ny målfest – slo Rosenborg 5-2!

Start G16 vartet opp med en knallsterk 5-2-seier over Rosenborg i sesongens siste seriekamp søndag kveld.

Bildetekst: Starts G16-gutter som søndag kveld banket Rosenborg 5-2 på Sparebanken Sør Arena – bak f.v.: Teodor Witzøe, Abdirahim Ahemednur (Våg), Adrian Sunde, Markus Andersen, Jesper Gravdahl, Christian Wahlstrøm, Fredrik Østhus, Stian Mangseth Hornnes og trener Gaute Schei. Foran f.v.: David Lunde, Rafa Mertens, Herman Johnsen, Helge Strand, Sander Richardsen, Even Flottorp og Jonas Seim (Søgne). Foto: Egil Olsen.

- Det var vel fortjent at guttene fikk avsluttet sesongen på denne måten. Det er særdeles gøy å være en del av denne flotte gjengen, som i kveld fikk vist seg fra en så positiv side. De var rett og slett dritgode, skryter en stolt trener, Gaute Schei, som har sett spillerne sine score 11 mål på de to siste kampene. Forrige søndag slo de Mjøndalen 6-0 borte.

De unge Start-guttene fikk en ønskeåpning på kampen mot Rosenborg på Sparebanken Sør Arena, da Teodor Witzøe ga dem ledelsen allerede etter tre minutters spill. Spissen med nummer 49 på ryggen var nådeløs da han kom alene med trøndernes keeper, Henrik Jamne.

Gaute Schei og Espen Johnsens gule og svarte elever var voldsomt aggressive i innledningen , men klarte ikke å spille seg til flere, store målsjanser før etter en halvtimes spill. Da bommet først Teodor Witzøe på et innlegg, men heldigvis gikk ballen videre til Christian Wahlstrøm som banket den i nettet.

Like etter hadde Witzøe muligheten til nærmest å punktere kampen, men skuddet hans fra god posisjon gikk like utenfor borterste stolpe. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til et imponerende godt hjemmelag.

Gjestene fra Trondheim må ha fått en skjennepreken i pausen, for de var skikkelig «på» da dommer Kai Rune Karlsen fra Just blåste i gang de siste 45 minuttene. Reduseringen lå i lufta, og kom ved Magnus Holte i det 50. minutt. 2-1 – og game on.

Rosenborg fortsatte å være det førende laget etter reduseringen, men de klarte ikke å få nok en ball forbi Start-keeper Herman Johnsen. Det straffet seg. Da stadionuret viste 65 minutter, steg Fredrik Østhus til værs og headet vakkert inn 3-1.

Derfra og inn handlet det aller meste om Start. Markus Andersen gjorde først 4-1, da han vartet opp med en skikkelig frekkis. Fra spiss vinkel tok han RBK-keeperen litt på senga med godt plassert skudd. Så ble det 5-1 da Abdirahim Ahemednur banket ballen hardt i mål sju minutter før slutt.

Rosenborg fikk et trøstemål ved  Sander Evjen-Brostrøm, da han reduserte til 5-2 på overtid.

- Rosenborg er et godt lag, og de var gode etter reduseringen. Vi klarte heldigvis å ri av stormen på en imponerende måte, fant igjen roen og kriget oss tilbake i kampen. Da vi fikk 3-1, så gikk lufta ut av RBK-ballongen. Derfra og inn var vi gode og produserte mye sjanser, som det var herlig å se at vi fikk uttelling på to ganger, sier Gaute Schei.

Abdirahim Ahemednur, Markus Andersen, Teodor Witzøe, Christian Wahlstrøm og Fredrik Østhus scoret Starts mål i 5-2-seieren over Rosenborg. Foto: Egil Olsen.