Start 2 vant «livsviktig» kamp - slo Urædd 3-0 borte!

Herman Johnsen (t.v.) holdt buret rent og Sander Svela scoret det siste målet da Start 2 slo Urædd 3-0 i Porsgrunn tirsdag kveld. Her er de to fotografert ved hjemkomsten til Kristiansand i natt.

Annonse:

Start 2 slo Urædd 3-0 i den særdeles viktige kampen i 3. divisjon avd. 4 i Porsgrunn tirsdag kveld. August Frobenius og Sander Svela gjorde de to siste målene, den første nettkjenningen var et selvmål av Oliver Occean. Seieren betyr at de gule og svarte klatret over nedrykksstreken med seks kamper igjen å spille. 

- Jeg er fornøyd med kampen og glad på spillernes vegne. Det var en vanskelig bortekamp der det var en del press på dem på grunn av tabellsituasjonen. Jeg vil ikke si at jeg er lettet etter 3-0-seieren, jeg er stolt, sier Start 2-trener Erik Mykland.

Start-guttene hadde en liten lommekniv på strupen foran tirsdagens kamp mot nestjumbo Urædd på kunstgresset i Porsgrunn, og det skulle ta litt tid før den første forløsende scoringen kom. Men da den kom, så var det på et veldig gunstig tidspunkt, like før lagene gikk til pause.

Alagie Sanyang avsluttet et innøvd cornertrekk fra 11 meter, Urædd-keeperen reddet liggende på målstreken, men slo ballen i egen spiller, Oliver Occean, og i nettet. Målet ble derfor kreditert som et selvmål.

2-0 kom i det 76. minutt etter en corner fra Deni Dashaev, han Erik Mykland mener har Sørlandets beste venstrefot, som August Frobenius stusset inn i lengste hjørne. 

Den siste scoringen kom etter en kontring, der Fredrik Lien la inn til Sander Svela, som satte ballen i åpent mål. Da viste stadionuret 92 minutter.

- Seieren kommer som en konsekvens av ærgjerrighet defensivt, og etter hvert kontroll på banespillet ved gjentatte gode valg med og uten ball av de 13 spillerne vi brukte. Det er viktig, for da kommer også «premien» i form av poeng. Det jeg er aller mest fornøyd med er arbeidsmoralen til samtlige og måten vi kontrollerte 2. omgang på, sier Erik Mykland.

Neste kamp for Start 2 er mot Mandalskameratene borte kommende søndag kl. 16.00. Det blir også en viktig kamp, da MK per dato innehar den siste nedrykksplassen, ett poeng bak Start 2.

KAMPFAKTA

3. divisjon avd. 4

Urædd - Start 2 (0-1) 0-3

Urædd KG

0-1: Selvmål (45, Oliver Occean)

0-2: August Frobenius (76)

0-3: Sander Svela (90+2)

Start 2: Herman Johnsen, Deni Dashaev, Bjarni Mark Antonsson, August Frobenius, Henrik Robstad (kaptein), Adrian Nilsen, Jesper Gregersen, Sander Richardsen, Sander Svela, Alagie Sanyang og Levi Eftevaag. Innbyttere: Jakob Årikstad, Markus Andersen, Elias Nahiry, Mohammed Badran og Fredrik Lien

Dommer: Pavel Breivik, Pors Fotball

Gult kort: Herman Johnsen, August Frobenius og Levi Eftevaag, alle Start.

Tilskuere: 102

Annonse fra Obos-ligaen: