Start 2 med storseier i "Lundsderbyet"

Sander Svela scoret to mål og hadde en målgivende pasning i kveldens "Lundsderby" mellom Start 2 og Donn. (Arkivfoto: Svein Grundetjern)

Annonse:

Start 2 - Donn 4-1

3. divisjon
Tirsdag 30.5 kl 19:00
Sparebanken Sør Arena
Hoveddommer Marius Benkesok Vesterhus Schulz, Gimletroll
Ass.dommer 1  Elida Metveit Beisland, Just
Ass.dommer 2  Simon Drejer Lauritsen, Lyngdal

Vårt lag:

Herman Seierstad Johnsen
Rafa Martine Dirk Leo Mertens
Fredrik Andre Haddeland Østhus
Jakob Aasgaard Årikstad
Levi Eftevaag
Jesper Gravdal
Sander Helland Richardsen
Salim Frederick Nkubiri
Adrian Eftestad Nilsen
Sander Alvestad Svela
Emil Grønn Pedersen

Innbyttere: Eskil Emil Iversen Møllen, Mathias Lande, Christian Lindtner Wahlstrøm, Stian Mangseth Hornnes, Teodor Zenabu Skoglund Witzøe, Daniel Støkken Gummedal, Deni Dashaev.

SCORINGER

5 min 0-1
12 min 1-1 Svela
33 min 2-1 Svela
45 min 3-1 Nkubiri
51 min 4-1 Eftevaag 

LITT OM KAMPEN

Etter at Donn tok en tidlig ledelse da Starts forsvar var åpent som låvedøra, ble det bare Start etterhvert. Svela viste frem goalgetter egenskapene sine to ganger i første omgang, begge etter gjennomspill av Nkubiri, og begge kaldt og rolig alene med keeper. 

Da Nkubiri så tok saken i egne hender rett før pause, og la på til 3-1 på et velplassert skudd fra 12 meter, var kampen på det nærmeste avgjort. Start hadde i tillegg til scoringene to skudd i stengene, så det var ingen tvil om at det unge Startlaget var best.

Og da Eftevaag økte til 4-1 etter fint forspill av Svela etter 51 min, var løpet kjørt. Resten av kampen var en formalitet. 

Salim Nkubiri leverte en svært god kamp. Han viste flere prov på stor fart, og evne til å gå gjennom ledd med ballen, og da han både scoret og hadde målgivende viste han tydelig at han blir en mann å følge med på gjennom sesongen. Svela hadde også to mål og en målgivende, og bør være fornøyd med prestasjonen.

Keeper Herman Seierstad Johnsen, jada sønn av Espen, tok seg greit av det Donn kom med, bortsett fra scoringen som han ikke kunne gjøre noe med. Han reddet blant annet to ganger da Donn var alene gjennom.

Start åpnet med 9 juniorer, og byttet inn ytterligere 6 juniorer, så man viser at det gror blant de beste. Likevel har disse unge et stykke jobb å legge ned før de blir faste A-lagsspillere. Men flere av dem har muligheter, bare det trenes, trenes og trenes.

Annonse fra Obos-ligaen: