Start 2 avgjørende i vanvittig nedrykksdrama

Start 2 hadde før siste serierunde sikret sin plass i Norsk Tipping-Ligaen til neste sesong. I går reiste et rent juniorlag til Halsen, som måtte vinne for å berge plassen. For en dramatikk det ble. (Arkivfoto)

Allerede før avspark hadde Start 2 sikret sin plass i 3. divisjon, og hadde på papiret lite å spille for. Med A-lagskamp samme dag, var det en tropp kun bestående av juniorspillere som reiste til Larvik for å møte Halsen.

Halsen lå før runden á poeng med Mjøndalen 2 på den siste nedrykksplassen. Halsen hadde dog betydelig bedre målforskjell, og trengte bare å matche resultatet i Mjøndalen 2 sin kamp for å beholde plassen. Da Mjøndalen 2 banket Fredrikstad 2, ble det slik at Halsen måtte slå våre gutter for å berge plassen.

Adrian Nilsen (bildet) var én av tre spillere med proffkontrakt som spilte for Start 2 i helgen. De to andre var Jesper Gravdahl og Herman Johnsen.

Hjemmelaget var favoritter, men etter 12 minutter var det vi som tok ledelsen. Christian Wahlstrøm sendte vårt rekruttlag i føringen.

Det tog dog ikke lang tid før Halsen var à jour, og vel så det. Etter 24 minutter utliknet Larvikslaget, før de fire minutter senere tok føringen på straffespark. 2-1 og kampen var snudd. Ti minutter før pause økte vertene til 3-1, og det så ut til at hjemmelaget skulle berge plassen.

Etter hvilen reduserte Mathias Lande umiddelbart til 3-2, men kun minuttet etter gikk hjemmelaget opp til 4-2, som lenge lå an til å bli sluttresultatet. Ingen av lagene så ut til å score flere mål, og det gikk mot en tomålsseier til hjemmelaget, og fornyet plass i 3. divisjon. Men med ett ordinært minutt igjen kom spenningen.

Vi var på farten og ble tildelt et straffespark i sluttminuttene. Wahlstrøm steppet opp og scoret sitt andre mål for dagen og sørget for spenning i kampen. På samme tid ledet Mjøndalen 2 med fire mål i sin kamp, og Halsen visste at ett baklengsmål til ville sørge for nedrykk.

Våre unggutter kjempet på og jaget utligning. Selv uten å ha noe å spille for, viste de en god vilje til å spolere dagen for hjemmelaget. Med fire tillagte minutter fantes det tid til å skape en målsjanse til før slutt.

I det 93. spilleminutt skaffet Rafa Mertens et frispark i farlig innleggsposisjon. Panikken spredde seg blant hjemmelagets fans og spillere i det frisparket ble slått. Samme mann som skaffet frisparket, Rafa Mertens, kriget inn 4-4-målet på dødballen og med det sørget våre gutter for at Halsen rykket ned, mens Mjøndalen 2 holdt seg i divisjonen.

Rafa Mertens scoret 4-4-målet.

Vårt rekruttlag endte på 10. plass, mens 30 poeng på 26 kamper. Fra vår avdeling var det, i tillegg til Halsen, våre naboer Donn og Randesund som rykket ned. I motsatt ende av tabellen kan EIK Tønsberg juble for opprykk til 2. divisjon.