Sawo ble Start 2-helt to minutter på overtid

Zakaria Sawo ble den store helten da han scoret på straffe to minutter på overtid og sikret Start 2 tre særdeles viktige poeng mot MK i Idrettsparken søndag ettermiddag. (Arkivfoto: Tor Erik Schrøder)

Start 2 slo MK 3-2 i søndagens svært viktige 3. divisjonskamp i Idrettsparken i Mandal. Cameron Cresswell, Sander Richardsen og Zakaria Sawo scoret de gule og svartes mål.

- Seieren er veldig viktig, og måten den kommer på, med scoring på overtid etter å ha ligget under, gjør at den smaker ekstra godt. Etter at både Vindbjart og Randesund vant på lørdag, var tre poeng viktigere enn spillet i dag, sier Start 2-trener Erik Mykland.

Start 2 er nå, seks serierunder før slutt, på 9.-plass med 24 poeng, fire poeng foran MK som er første lag under nedrykksstreken.

Start åpnet kampen i Idrettsparken søndag best. De tok kontroll på midtbanen, og dermed banespillet, og tok fortjent ledelsen i det 17. minutt, da Cameron Cresswell skrudde et frispark fra rundt 20 meter i nærmeste hjørnet. En nydelig scoring.

Da MK utlignet på straffespark ved Nikolai Aas bare to minutter etterpå, virket Start-guttene å bli stresset og gjorde noen kaotiske valg med og uten ball resten av omgangen. Hjemmelaget tok ledelsen i det 33. minutt, og 2-1 var også stillingen da lagene gikk til pause.

Sander Richardsen utlignet på vakkert vis med et skudd fra skrått hold i lengste kryss fire minutter ut i 2. omgang. Resten av kampen ble mye kjemping der ingen av lagene hadde kontroll.

Da stadionuret passerte 90 minutter, stod det fortsatt 2-2 på tavlen, og mye tydet på poengdeling. Men, så to minutter på overtid, fikk Start straffespark. Zakaria Sawo tok ansvar fra 11-metersmerket og scoret sikkert. 3-2 og tre svært viktige poeng til Start.

- 2. omgang var ikke like kaotisk, men likevel ingen omgang å henge på veggen, sier Erik Mykland, og avslutter slik:

- Det er sjelden jeg fremhever enkeltspillere, men i dag kommer jeg ikke utenom Levi Eftevaag. Han var kampens gigant der han til tider lekte seg med motspillerne og var et konstant uromoment. Når han i tillegg jobber knallhardt, så blir det i sum strålende.

Neste kamp for Start 2 er mot Sprint/Jeløy hjemme på Sparebanken Sør Arena kommende lørdag (24/9kl. 14.00. Sprint/Jeløy ligger per dato på 5.-plass med 31 poeng.