Roser trenere og spillerne i utviklingsavdelingen

Utviklingsleder Alexander Øren mener både spillere og trenere i utviklingsavdelingen har gjort en formidabel jobb i det som har vært noen utfordrende måneder. (Foto: Kristian Øverland)

Annonse:

- Jeg synes både spillere og trenerne i utviklingsavdelingen har taklet det på en fantastisk måte. Det har vært en veldig utfordrende periode, men jeg føler vi har gjort det beste ut av det, sier Øren.

Fra 1. august åpnes det for fotballkamper i barne- og ungdomsfotballen igjen, og det betyr at både G16- og G19-laget kan spille kamper igjen. G16-laget spiller mot Randesund G19 på lørdag, mens G19-laget møter Trauma G19 mandag ettermiddag. 

- Det skal bli godt å få spille kamper igjen. Jeg vil tro spillerne er utrolig gira på det, sier Øren.

Fortsatt er det uvisst når lagene kan gå igang med sine respektive serier, ettersom det ikke er åpnet opp for kamper utenfor egen fotballkrets ennå. Både G16- og G19-laget spiller i nasjonale serier, og der er det ikke gitt klarsignal ennå. 

- Vi håper og tror vi kommer igang der i løpet av august, eller i starten av september. 

G19 utgjør også stammen i Start 2, som spiller i 3. divisjon. Der hadde NFF et mål om å starte opp 8. august, men det skjer ikke ettersom det fortsatt ikke er åpnet opp for kontakttrening i breddefotballen.

- Vi håper virkelig vi snart kan komme igang med seriespillet. Det er på tide å få hele breddefotballen i gang, sier Øren.

Helsedirektoratet skal møte NFF 10. august for å diskutere mulighetene for å åpne opp for breddefotball.

Se intervju med G16-trener Håvard Lilletvedt

Egentrening

Da fotballen og store deler av resten av samfunnet stoppet opp i mars på grunn av Corona-viruset, ble hverdagen fullstendig endret for de unge, ambisiøse spillerne i Starts utviklingsavdeling. Mens de vanligvis har to daglige treningsøkter, ble de overlatt til å trene for seg selv den første måneden. Samtidig ble alle trenerne i utviklingsavdelingen permittert, i likhet med resten av de ansatte i klubben. Først 1. juni ble det igjen tillatt med full trening i ungdomsfotballen.

- Det vi har sett er at spillerne har tatt mye større ansvar for egen treningshverdag, og for sine egen utvikling. Det kan faktisk være en positiv effekt av dette. Samtidig må jeg virkelig skryte av trenerteamet som har fulgt opp spillerne på en fantastisk måte gjennom denne tiden, sier Øren

Har det vært mange frustrerte og bekymrede spillere?

- Det har vært veldig lite klaging, det virker som de har vært bestemt på å gjøre det beste ut av det. Og fra 1. juni, da vi kunne trene normalt igjen har vi trent godt.

Øren forteller at de valgte å ta en pause rett etter at skolen sluttet, for så å starte opp igjen med full trening i starten av juli. 

- Det har vært veldig positivt og vi har også fått oss muligheten til å få med noen hospitanter fra andre klubber på noen økter. Det er også viktig.

PS. På grunn av korona-restriksjoner er det ikke åpent for publikum på treningskampene G6/G19 spiller den neste uken.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: