IMG_0340

Rapport fra UA - Videre i NM og sliteseier i Drammen

Alle våre UA-lag var i aksjon den forrige uken. Totalt fire kamper ble spilt, to seiere, en uavgjort og ett tap.

Onsdag 1. mai // OBOS Nasjonal G17 // IK Start 1-1 Raufoss

På arbeidernes dag møtte vårt G17-lag Raufoss i den nasjonale ligaen for landets 17-åringer. Etter å ha knust Mjøndalen uken før ble det jevnere mot Raufoss på Sparebanken Sør Arena.

Herman Waage sendte oss i ledelsen noen minutter før pause, men kun tre minutter etter hvilen var det balanse i regnskapet og 1-1 på resultattavlen – noe som også ble sluttresultatet.

Neste test for våre G17-gutter er på lørdag borte mot Sarpsborg 08. Sarpsborg har vunnet alle sine tre kamper.

Lørdag 4. mai // G16 NM kval // Åsgårdstrand 0-4 IK Start

Lørdag var det duket for NM-kamp for G17, borte mot Åsgårdstrand. Hjemmelaget holdt det jevnt til pause, men etter hvilen var det ingen tvil om hvilket lag som skulle gå videre til neste runde.

Jacob Sheridan Kolbeinshavn, Herman Waage (2) og David Leander Nordvik sørget for en til slutt komfortabel 4-0-seier og avansement til neste runde.

Søndag 5. mai // OBOS Nasjonal G15 // Strømsgodset 1-2 IK Start

Vårt yngste lag, G15, reiste søndag til Drammen for å møte Strømsgodset på Marienlyst stadion.

En jevn og tøff bortekamp endte til slutt med tre poeng og en knepen 2-1-seier til våre yngste. G15-laget ligger nå på 2. plass på tabellen, med ni poeng på fire kamper. Kun Fredrikstad FK har sanket flere poeng, med 13 poeng på sin fem første kamper.

- Vi viser tendenser til kontroll gjennom gode valg, bevegelser og gjennomføring av disse gjennom hele kampen, men vi var for upresise og tok en del valg med ball som var for marginale, sier G15-trenerne Erik Mykland og Alla Eide.

- Første omgang var ok, spesielt det siste kvarteret da vi var presise med få touch og mange fine bevegelser. Hadis Maznikar scoret 1-0-målet etter litt klabb og babb i feltet. Andre omgang var bra de første 20. Noah Thomassen la på til 2-0 og vi burde ha kontrollert kampen inn til en sikker 3 poenger. De siste 25 minuttene ble ikke kontrollert og Godset reduserte til 1-2. De hadde et par sjanser til å utligne, men Casper Eastwood stengte buret og gjorde noen bra redninger, forteller trenerduoen.

I neste kamp møter G15-laget vårt Sarpsborg 08 på hjemmebane. Kampen spilles klokken 16:00, søndag 12. mai på Sparebanken Sør Arena.

Søndag 5. mai // Norsk Tipping-Ligaen // Fram Larvik 2-0 IK Start

Start 2 var også i aksjon denne helgen, da de møtte Fram Larvik borte på søndag. Start 2 har hatt en relativt god start på sesongen, med syv poeng på de første fire. Gårsdagens hjemmelag hadde fire poeng på sine fire første kamper.

Vi mønstret et lag med 7 A-lagsspillere. Herman Johnsen, Kalle Wallius, Deni Dashaev, Sander Richardsen, Salim Nkubiri, Marius Nordal og Kristoffer Hoven.

Vi fikk en dårlig start på kampen og allerede etter syv minutter sto det 1-0 til hjemmelaget. Det ble med det ene målet i løpet av de første 45 minuttene. I de siste 45 ble det også et mål, også til hjemmelaget, og sluttresultatet ble dermed 2-0 til hjemmelaget.

I neste runde møter vårt rekruttlag Odds Ballklubb sitt rekruttlag. Kampen spilles mandag 13. mai klokken 18:00 på Sparebanken Sør Arena.