Jesper landslagsdebuterte: - Dette ga mersmak

Jesper Gravdahl spilte samtlige 90 minutter da Norges G16-landslag slo Romania 2-1 i den første kampen i Syrenka Cup i Polen fredag. Kampen var den unge Start-stopperens første med det norske flagget på brystet. (Foto: Rudi Fremstad, Norges Fotballforbund).

Annonse:

- Det var veldig deilig å få debuten. Det har blitt en del debuter i år - med Start 2, A-laget og nå landslaget. Det var en spesiell følelse å ta på seg Norge- drakta og synge nasjonalsangen. Dette ga mersmak, sier Jesper Gravdahl, og legger til:

- Jeg er fornøyd med gjennomføringen min av kampen. Nå fikk jeg 90 minutter i dag, så vi får se om det blir flere på meg på søndag. Jeg er i hvert fall klar.

Adrian Kurd Rønning ga Norge ledelsen allerede etter tre minutter i Warszawa. Syv minutter før pause utlignet Enes Sali for Romania fra straffemerket. Mikkel Kalvenes Hope satte inn vinnermålet for Norge i siste minutt.

- Slik vi så det var det en helt uforståelig straffe. Jesper Gravdahl taklet på ball, det var rett og slett bra forsvarsspill, men det ble likevel dømt straffe, sier Norges landslagstrener Jan Peder Jalland, og fortsetter:

- Dette var en god start på turneringen, men prestasjonen var under det vi vet vi er kapable til. Nå skal vi sørge for en bra prestasjon i neste kamp, vi har et klart mål om å gå til finalen. 

- Flott for Jesper å få kjent på nivået internasjonalt, samt å få noen gode referanser. Han er en spennende spiller med mye potensial. Jeg håper og tror han sitter igjen med masse læring etter kampen mot Romania, og at han tar dette med seg videre, sier Starts Thomas Ferreira.

KAMPFAKTA

Syrenka Cup for G16-landslag

Romania – Norge (1-1) 1-2

Hutnik Maryoncka 42, Warszawa

0-1: Adrian Kurd Rønning (3)

1-1: Enes Sali (38 – straffe)

1-2: Mikkel Kalvenes Hope (90)

Norge: Magnus Stær-Jensen, William Strand Kvale ( Aleksander Hammer Kjelsen i 45 min.), Anders Rønne Børset (Max Herman Bjurström i 45 min.), Jesper Gravdahl, Edvard Sundbø Pettersen, Mikkel Kalvenes Hope, Faniel Temesgen Tewelde, Fredrik Pau Vilaseca Ardraa, Filip Erik Thorvaldsen, Sondre Milian Granaas (Amir Ahmed Jama i 40 min.) og Adrian Kurd Rønning

Annonse fra Obos-ligaen: