IK Start G15 med borteseier mot HamKam

Vårt G15-lag tok i helgen som var en sterk borteseier mot HamKam.

OBOS Nasjonal G15 | HamKam 3-4 IK Start (1-1)

Vi reiste til Hamar med en ung og liten tropp og fikk en dårlig start på kampen da Dennis Birkenes (Keeper) ble skadet under oppvarmingen og måtte erstattes med Mathias Dovland. Ingen dårlig erstatning, men det gjorde troppen enda mindre og mer sårbar.

Kampen startet med at HamKam tok initiativet de første 15 minuttene. Hjemmelaget tok ledelsen etter 7 min spill. Vi overtok etterhvert mer og mer av banespillet, da det forholdsvis nykomponerte laget begynte å skjønne hverandres bevegelser og styrker, og vi utliknet på selvmål etter 39 minutter, presset frem av aggressivt og godt høyt press. Vi gikk til pause med optimisme og tro på at vi skulle fortsette som vi avsluttet første omgang.

Mathias Dovland måtte steppe inn som keeper da Cornelius Birkenes ble skadet under oppvarming.

Den andre omgangen ble preget av litt for høyt tempo fra begge lag, og flere balltap preget omgangen, med noen unntak da vi dominerte banespillet.

1-2 til oss kom etter et nytt selvmål, da det var spilt omtrent 50 minutter. HamKam sin fysiske overlegenhet gjorde at vi var litt bakpå og derfor mistet kontroll på ball og banespillet, og HamKam utliknet. Utover omgangen ble Johannes Grummedal felt og vi fikk straffe. Gustav Vik scoret sikkert og vi ledet 3-2.

HamKam ga seg ikke og utliknet på nytt etter 79 minutter, men tre minutter senere dro Kristoffer Hagen (hospitant fra Lyngdal) seg inn i banen og fyrte av ett skudd mot lengste hjørne. Skuddet hadde fin fart og retning og gikk i mål via ett HamKam bein. 4-3 til IK Start og 6 poeng på to kamper lar seg høre.