Heroisk innsats – men knepent tap for Start G19

Med en spiller mindre i 35 minutter måtte Start se seg slått 1-2 av Viking i torsdagens G19-kamp på Sparebanken Sør Arena.

Annonse:

Det var Start som tok ledelsen ved Markus Rokseth etter 20 minutters spill. Bo Andre Larsen la et fint innlegg fra venstre, Rokseth traff ikke perfekt, men ballen gikk likevel fordi Viking-keeper Peter Hansgaard Vassenden.

Hjemmelaget var kun i føringen i to minutter. Da fikk Viking straffespark, som Sebastian Henriksen scoret sikkert på fra 11-metersmerket.

2. omgang var 10 minutter gammel da dommer Jan Martin Pollestad fra Orre IL dro opp det røde kortet og viste ut meget gode og hardtarbeidende Fredrik Haugland Berge.

– For meg så det ut som Fredrik var på ball. Han viste kanskje noen knotter, men han så ikke ut til å treffe Viking-spilleren. Så et gult kort og kraftig tilsnakk synes jeg hadde vært ok, sier Start-trener Alf Erik Svela, og fortsetter:

– Det røde kortet fører til at vi må legge om på strukturen, og det er klart at det ødelegger litt for oss. Likevel synes jeg at vi matcher Viking 10 mot 11. Jeg har ingenting å utsette på det guttene legger ned av arbeid. De jobbet knallhardt for hverandre. Så all honnør til dem.

Det som skulle bli Vikings vinnermål kom bare fem minutter etter at Start var redusert til 10 mann. Et hardt skudd fra Erik Dalaker klarte ikke Start-keeper Henrik Webb Dahl å redde.

– Det som er veldig gledelig i dag er at vi ser ut som oss selv selv om vi har en ganske nykomponert ellever. Da er det veldig sterkt at de unge spillerne greier å være så gode på frispilling og den offensive strukturen, sier Svela, og legger til:

– Vi hadde også med flere av guttene på årets G16-lag, som alle bidro på en positiv måte. Nå satser vi på en god sesongavslutning mot Rosenborg i Trondheim kommende onsdag.

 

KAMPFAKTA:

Nasjonal G19 (18)

Start – Viking 1-2 (1-1)

Sparebanken Sør Arena

1-0: Markus Rokseth (20)

1-1: Sebastian Henriksen (22 – straffe)

1-2: Erik Dalaker (60)

Start: Sondre Solås, Bo Andre Larsen, Lyder Daland, Jakob Aasgard Årikstad, Isac Karlsen, Kristoffer Haukom Birkeland, Bernhard Salvesen, Fredrik Haugland Berge, Fredrik Strømland Lien, Marius Rokseth og Deni Dashaev. Innbyttere: Henrik Webb Dahl, Stian Mangseth Hornnes, Jesper Gregersen, Teodor Witzøe, Adrian Sunde og Sander Richardsen.

Dommer: Jan Martin Pollestad, Orre IL

Rødt kort: Fredrik Haugland Berge, Start.

Gult kort: Mats Gresvik Lunde, Adrian Fosse Årthun, Håvard Nyheim Grytnes og Ole Andreas Leinebø, alle Viking

Annonse fra Obos-ligaen: