God Start-innsats under helgens elitetiltak

I helgen var vårt G15-lag på NTFs elitetiltak i Skien, der de spilte fire jevne kamper mot god motstand.

I helgen som var ble det arrangert NTFs elitetiltak for G15 i Skien. Vi stilte med lag, sammen med 17 andre toppklubber i Norge. Vårt G15-lag spilte fire kamper, og motstanderne var Strømsgodset, Rosenborg, Brann og Jerv.

- Alt i var dette en veldig oppløftende turnering. Guttene viser at de kan beherske ett høyere nivå enn de tidligere har spilt på, sier G15-trener Erik Mykland.

Tidligere i vinter har det nyoppstartede G15-laget spilt treningskamper mot gode lag som Brann, Viking og Aalborg, noe som har vist seg å være verdifulle kamper for et lag i oppstartsfasen. Under helgens elitetiltak i Skien endte det med to seiere og to tap, der alle kampene ble avgjort med ett mål.

Tiltakets første kamp var mot Strømsgodset, i en kamp der Godset startet best, men vårt lag kom seg mer inn i det de siste 20 minuttene. Laget fra drammen vant 3-2, hvor Julian (hospitant fra Vigør) scoret begge våre mål.

Disse kampene har vært god læring for guttene.

— Erik Mykland

Neste kamp var mot Rosenborg, der trønderne tidlig tok ledelsen. Vårt lag viste at de holder et godt nivå, og snudde kampen til en 2-1-seier etter mål av Johannes Grummedal og Emil Ogric.

Den nest siste kampen endte med en sterk 1-0-seier mot Brann, en kamp som ifølge Mykland var turneringens beste fra vår side. Herman Waage ble matchvinner.

Elitetiltaket endte med et 1-0-tap mot Jerv, i en kamp vi burde ha vunnet. En Jerv-scoring på tampen av første omgang etter en kontring ble kampens eneste mål.

- Kampen startet med et Jerv-lag som lå lavt og sto i mot vårt press. De tar ledelsen på en kontring sent i første omgang, og vi klarer ikke å være smarte nok i andre omgang når vi jager utlikning. Alle ære til Jerv som gjorde en god kamp og var vanskelige å spille mot, sier Mykland om tiltakets siste kamp.

Elitetiltak 11-12. mars 2023

• Start 2-3 Strømsgodset

• Start 2-1 Rosenborg

• Start 1-0 Brann

• Start 0-1 Jerv