Full pott for Startlagene i helgen

Dette G17-mannskapet klinket til med en Solid 5-1-seier mot Strømsgodset på lørdag. Også G 15 og IK Start Kvinner vant sine kamper.

Annonse:

Det ble seier for både G15 og G17 i helgen. I tillegg klinket også IK Start Kvinner til med to seiere forrige uke.

Gutter 15 på tabelltopp

Lørdag 6. mai // OBOS Nasjonal G15 // Start 2-0 Sogndal (0-0)

Etter en fornuftig start på sesongen med syv poeng på tre kamper fikk vårt G15-lag besøk fra bygda med den fine dialekten, Sogndal. Lagene i vår pulje spiller jevne kamper uavhengig av poengfangst - og lørdagens kamp ble intet unntak.

Ingen av lagene skapte mange sjansene, kampen lå der og venta på at ett av lagene var villige til å ofre det lille ekstra for å vippe kampen til sin fordel. Det blir våre spillere som tar det initiativet og i 2. omgang er vi det bedre laget, sa lagets trener Erik Mykland etter kampen, og fortsatte:

- Jakob Kolbeinshavn scoret 1-0 etter fint forarbeid fra Bastian Ruenes. 2-0 kommer etter 66 min. Herman Waage bruker hodet og kropp til å brøyte seg vei og setter ballen sikkert i mål alene med keeper, etter målgivende av Mathias Dovland.

- Vi kontrollerer kampen og spillerne tar fornuftige valg med ball som gjør at motstander ikke får satt ett kollektivt press på oss etter 2-0 målet. Det Sogndal skapte tok Jakob Seierstad Johnsen seg av og spesielt en av redningene var det høy klasse på. Nok en seier og godt å ta med seg før toppkamp mot Odd neste søndag.

Storseier for Gutter 17

Lørdag 6. mai // OBOS Nasjonal G17 // Start 5-1 Strømsgodset (2-1)

Lørdag ettermiddag vant Start G17 5-1 i deres kamp i Nasjonal liga mot Strømsgodset G17.
For anledningen var det hentet inn 4 hospitanter fra forholdsvis Våg, Vigør og Donn.

- Planen var å gå høyt ut på dem fra start, og det så vi tidlig funket bra. I de første 15 minuttene av kampen får vi flere gunstige brudd høyt i banen, og gjør livet til drammenserne litt vanskelig.
Vi slipper oss derimot litt nedpå igjen mot siste halvdel av 1. omgangen. Midtbanen våres henger ikke helt med i det defensive, og Godset spilt inn enkelt i mellomrom, og sidekorridor. De kommer til flere halvsjanser i denne perioden, oppsummerer G17-trener Eirik Moen Eskedal.

- I 2. omgang er det aldri noen stor tvil om hvor seieren skal gå. Start er det beste laget totalt sett, og jeg syntes vi fortjener seieren.Før 1-0 scoringen - satt av Daniel Gummedal - presset Nicolai Lysø (hospitant fra Vigør) høyt og tvinger fram en feilpasning som Aleksander Kovac plukker opp. Kovac utfordrer raskt 2v1 sammen med nevnte Lysø, og slipper en god pasning til hospitanten. Lysø legger så ballen inn til Daniel Gummedal i feltet som med en godt plassert avslutning i korthjørne sender laget opp i ledelsen.Ledelsen varte derimot ikke lenge.

- Bare 3 minutt senere, i det 13. minutt. utligner Godset etter et kremmerhus av en scoring. Først blir keeper Herman Johnsen satt under hardt press med ball i beina. Klareringen ender rett hos motspiller 20 meter fra eget mål. Godsets nr. 18 sender så avgårde ett skudd som limes helt opp i krysset, utagbart for Johnsen. 2-1 kommer i det 29. spilleminutt etter at Godset har hatt en dødball inn på Starts banehalvdel. Keeper, Herman Johnsen fanger ballen etter en avslutning på mål, og setter i gang en rask kontring på Sander Eikeland som er på vei inn i bakrommet. Den lange pasningen fra Herman ender hos en Godset-spiller som så blir presset av Eikeland. Eikeland vinner ballen og tar seg forbi keeper, før han setter ballen i mål.

- 2. omgang er såvidt i gang før 3-1 scoringen sitter. Vi presser Godset høyt igjen, og keeper spiller ballen rett i beina på Donn-hospitant Kasper Schie. Kasper finner så Tias Eftevaag, som igjen finner Våg-hospitant Abdirahim Mohamud. Abdi - som han kalles - vender bort en godset-forsvarer og setter ballen fint i mål.

- 4-1 scoringen starter ved at Tias Eftevaag klarer ballen ut av egen 16 meter, etter ett innlegg fra Godset. Klareringen stusses videre fra Abdi til Aleksander Kovac, som med sin store fart får halve banen for seg selv, med 3-4 Godset-spillere valsende bak ham. Alene med keeper setter Kovac ballen mellom beina på keeper, og scorer.

- I det 89. minutt er Abdi frempå igjen. Etter en Godset angrep vinner Nicolai Lysø ballen lavt i banen og setter i gang en kontring som til slutt ender opp hos Abdi, som i likhet med Kovac, fikk halve banen for seg selv. Abdi gjør ingen feil alene med keeper, runder han og setter ballen enkelt i mål. Det var flere gode prestasjon av både laget og enkeltspillere. Det er jeg glad for å kunne si.

IMG_4630.jpg
Fornøyde målscorere

- Herman Johnsen står en veldig god kamp, og gjør mye godt i feltarbeidet, samt med ballen i beina. Midtstopperne våre er sammen med vingbackene gode og nøye i frispillingen, og spiller med selvtillit og lave skuldre. Defensivt står de også frem bra for laget når vi trenger det.
Midtbanen gjør - etterhvert - en solid kamp.

- Presspillet måtte justeres, men det mestret de godt nok til slutt. Offensivt så er alle midtbanespillerne involvert i scoringene. Angrepsspillerne våre gjør en utrettelig innsats på topp, både i forhold til å skape sjanser og mål, men også defensivt i presspillet.En stor takk til våre samarbeidsklubber Donn, Våg og Vigør for å kunne stille med hospitanter.


IK Start Kvinner med NM-avansement og ny serieseier

I uken som var spilte vårt damelag to kamper, en i NM og en i serien.

Onsdag 3. mai // NM Kvinner // Start 3-0 Bryne (0-0)

I NM møtte de Bryne, fra divisjonen over, og forventet en tøff kamp. Førsteomgangen var jevn og ingen av langene klarte å score. Slik var det også lenge i 2. omgang. Men til slutt kom målene, og det var for Start de kom.

Etter 75 minutter sendte Ina Marie Andresen oss i ledelsen, en ledelse som etterhvert skulle økes. i det 89. minutt doblet Lena Mangseth Solheim ledelsen, og på overtid satt Ina Marie Andresen sitt andre og lagets tredje.

Avansement i NM sikret og i neste runde venter John Arne Riises Avaldnes på Sparebanken Sør Arena.

Lørdag 6. mai // 3. divisjon kvinner // Eik Tønsberg 0-5 Start (0-2)

I seriespillet ble det også seier for vårt kvinnelag. Eik Tønsberg ble feid av sin egen hjemmebane og vi stoppet ikke før det sto 5-0 i vår favør. Ina Marie Andresen scoret ett mål, mens Karoline Fredriksen og Erika Madelén Hageberg satt inn to mål hver.

Start 2 / G19 med kamp i dag

Start 2 spilte ikke kamp i helgen, men møter Mjøndalen 2 i 3. divisjon i dag klokken 16:00 på Sparebanken Sør Arena.

Annonse fra Obos-ligaen: