Fredag kan Jesper få landslagsdebuten sin

Jesper Gravdahl går til daglig første året på idrettslinja på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG). Kommende fredag kan den talentfulle Start-stopperen få debuten sin på det norske G16-landslaget. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

Da Jesper Gravdahl ble tatt ut i den norske G16-troppen til UEFA Development-turneringen på Kypros i mars, fikk han covid og måtte bli hjemme.

Nå får den unge Start-stopperen en ny sjanse til å debutere med flagget på brystet. Det skjer når Norge åpner Syrenka Cup mot Romania i Polen kommende fredag.

- Jeg håper jeg får sjansen til å vise at jeg fortjener å være med, slik at jeg også blir med i troppen som starter EM-kvalifiseringen senere i høst, sier Jesper, når vi treffer ham i det store friminuttet på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG).

Det er en veldig sterk norsk G16-tropp Jesper nå håper å bli en fast del av. Så sent som i august vant de Åpent Nordisk Mesterskap etter å ha slått Danmark 3-0 i finalen i Råde. På veien slo de blant andre England (3-0) og spilte 2-2 mot Sverige.

- Jeg konkurrerer om plass i midtforsvaret med Vålerengas Aleksander Kjeldsen, som regnes som det største stoppertalentet i landet, og Moldes 

Anders Børset. Begge er ofte i troppene til sine respektive klubber i Eliteserien.

Hvis vi ser bort fra at covid kanskje tok fra Jesper sjansen til å landslags-debutere allerede i mars, så har 2022 vært en eneste lang opptur for ham:

19. mai: A-lagsdebuterte for Start i en alder av 15 år, 1. runde i NM mot Randesund (6-0).

8. august: OBOS-liga-debuterte mot Bryne (6-0).

10. august: Skrev proffkontrakt.

23. september: Kan debutere på G16-landslaget i Polen.

- Er det mulig å rangere det du har opplevd?

- Nå har jeg ikke landslags-debutert ennå, så vi får se hvordan den følelsen eventuelt blir. Men det var helt «sjukt» å debutere i OBOS-ligaen på Sparebanken Sør Arena, så ennå er den opplevelsen øverst. Jeg visste nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg da jeg fikk applaus og hørte tilskuerne synge navnet mitt, sier Jesper og legger til: 

- Det er «dødsgøy» å være i Start, det er der jeg først og fremst vil gjøre det bra. Men det er selvsagt også gøy å bli lagt merke til, og verdsatt, slik at en blir med på landslaget.

FAKTA:

Jesper Gravdahl

Født: 26. juni 2006 i Kristiansand

Høyde: 185 cm

Yrke: Skoleelev og fotballspiller

Posisjon: Forsvar

Annen favorittklubb: Manchester United

Favorittspiller: Sergio Ramos, Paris Saint-Germain

FAKTA:

Syrenka Cup i Polen

Følgende lag er med: 

England, Mexico, Norge, Polen, Portugal, Romania, Tsjekkia og Usbekistan

Norge spiller slik: 

23/9: Mot Romania
25/9: Motstander blir klar ut i fra resultat i forrige kamp
27/9: Motstander blir klar ut i fra resultat i forrige kamp

Norges tropp:

Daniel Gjerde Sætren (Sogndal), Magnus Stær-Jensen (Grorud), Sindre Walle Egeli (Nordsjælland), Jesper Gravdahl (Start), Aleksander Hammer Kjelsen (Vålerenga), Andreas Heredia-Randen (Asker), Max Herman Bjurstrøm (Vålerenga), Anders Rønne Børset (Molde), Julian Gonstad (HamKam), William Kvale (Brann), Gustav Kjølstad (Molde), Troy Engseth Nyhammer (Haugesund), Edvard Sundbø Pettersen (Sandefjord), Mikkel Hope (Haugesund), Amir Jama (Stabæk), Faniel Temesgen Tewelde (Odd), Fredrik Pau Vilaseca Ardraa (Strømsgodset), Filip Thorvaldsen (Vålerenga), Sondre Milian Granaas (Mjøndalen) og Adrian Kurd Rønning (Vålerenga).

Annonse fra Obos-ligaen: