Start G19 2024 012

Fra Start til FC København

15-åringen Henrik Haraldsen har signert for den danske storklubben FC København. (Foto: Tor Erik Schrøder).

Annonse:

15 år unge Henrik Haraldsen går til sommeren fra IK Start til storklubben FC København. Randesund-gutten ble en del av vår utviklingsavdeling i 2022, og har spilt på alle UA-lag fra G15 til Start 2 i 3. divisjon.

Haraldsen har også spilt åtte aldersbestemte landskamper for Norge, fem kamper for G15 og tre for G16 – der han i noen av kampene har fått æren av å bære kapteinsbindet.

Til sommeren melder Haraldsen overgang til FC København. Utviklingsleder Tomi Markovski skryter av både gutten selv og klubbens trenere som vært med å utvikle Henrik.

- Først og frem ønsker vi å gratulere Henrik med denne muligheten, som han har gjort seg fortjent til. Henrik har gode kvaliteter som fotballspiller og har en lys fremtid, sier Markovski og fortsetter:

- Han kom til oss i mai 2022, og både han, klubben og kretsens trenere har gjort en god jobb som har bidratt til hans utvikling. Dette er et godt eksempel på at det fungerer med modellen ved at spiller hospiterer tidlig fra breddeklubb og kommer inn i toppklubb der spilleren utvikler seg videre.

- Vi er veldig glade og stolte av Henrik, og ønsker han lykke til i FCK.

Pappa, og tidligere Start-spiller, Knut Henry Haraldsen skryter av arbeidet som er gjort av IK Start siden Henrik ble en del av klubben.

- Vi er veldig fornøyde med oppfølgingen Henrik har fått av trenerne i IK Start. Han har vært i systemet i nesten to år, og klubben har lagt gode utviklingsplaner og tilrettelagt for Henriks utvikling på en veldig bra måte, sier Knut Henry Haraldsen og legger til:

- Henrik har nå fått en mulighet til å bli en del av et av de beste europeiske akademiene, en mulighet veldig få får, og han ønsker å ta den muligheten.

Annonse fra Obos-ligaen: