EirikTomi

«Et vanvittig arbeidsjern» blir ny G16-trener i Start

Her ønsker Starts utviklingsleder, Tomi Markovski (t.h.), Eirik Moen Eskedal velkommen som ny hovedtrener for klubbens G16-lag. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

Eirik Moen Eskedal er ansatt som ny hovedtrener for Starts G 16-lag. 27-åringen fra Kristiansand begynner i jobben 10. juli.

- Det er en 15 år gammel drøm som går i oppfyllelse. Å få en jobb i Start har vært mitt store mål veldig lenge, sier Eirik Moen Eskedal, som overtar jobben til Brann-klare Adolfo Rodriguez.

Grundig og lang prosess

Tomi Markovski, Starts utviklingsleder, sier det var stor interesse for G16-jobben i Start. Han er veldig fornøyd med at Eirik Moen Eskedal blir en del  av teamet hans.

- Eirik sjekket vi opp gjennom mine kontakter i Lyn-systemet, som jeg kjenner godt. Jeg fikk blant annet høre at han er et «vanvittig arbeidsjern». Gjennom samtalene viste han stor interesse og engasjement både for jobben og klubben, sier Markovski, og legger til:

- Vi hadde en grundig og lang prosess med å kartlegge hvilken type trener vi ønsket å ha inn i utviklingsavdelingen. Vi ønsket oss en lokal trener som kjenner Sørlandet, som har god pedagogisk utdanning og som kan utføre flere ulike oppgaver. Eirik oppfylte alle kriteriene.

Studerer på UiA

Eirik Moen Eskedal er født og oppvokst på Justvik i Kristiansand, der han i barndomsårene spilte fotball for Just. I ungdomsårene var han innom Gimletroll og Start, før han flyttet og spilte ett år i Fredrikstad. 

Fra plankebyen gikk turen videre til  i Oslo, der han studerte ved Norges Idrettshøyskole, og jobbet med alle aldersbestemte lag i Lyn. Han var også var analyseansvarlig for Lyns damelag i Toppserien.  

Nå har 27-åringen vært ett år i Kristiansand, der han har jobbet med damelaget, herrelaget og gutter 15 i Gimletroll. I tillegg til fotballen studerer han entreprenørskap og innovasjon på Universitet i Agder. 

- Har store sko å fylle

- Hva synes du om å bli betegnet som «et vanvittig arbeidsjern»?

- Det kan nok stemme at jeg er det. De siste fem-seks årene har jeg kombinert å være fotballtrener med å være fulltidsstudent. Men så lenge jeg synes noe er gøy og lystbetont, så koster det meg ingenting å jobbe mye.

- Jeg har alltid hatt ambisjoner innen fotball, først som spiller og etter hvert som trener. Jeg ønsker å bli så god som mulig. Da må jeg være i et så godt miljø som mulig. Derfor var det attraktivt for meg å komme til Start og jobbe sammen med veldig dyktige folk.

- Jeg har store sko å fylle etter dyktige Adolfo (Rodriguez – red.anm.). Men jeg er klar for å jobbe hardt, og synes spillergruppen virker veldig lovende.  Jeg gleder meg til å ta fatt sammen med dyktige assistenter 10. juli, sier Eirik Moen Eskedal.

Annonse fra Obos-ligaen: