Drømmer om å spille for Start i Eliteserien

Søndag spiller Rafa Mertens (16 – t.v.) og Jesper Gravdahl (15) sesongens siste kamp for Start G16. Begge drømmer de om en dag å leve av fotballen.

Annonse:

- Det første målet er å komme opp i A-stallen til Start, og å spille der. Det hadde vært ekstremt moro. Så har jeg veldig lyst til å komme meg til utlandet. Det virker utrolig spennende og gøy, sier Jesper.

- Drømmen min er å nå så langt jeg kan. Eliteseriespill med Start, kanskje. Eller enda høyere. Vi får se hva fremtiden bringer, sier Rafa, og legger til:

- Fokuset mitt ligger alltid på neste trening, neste situasjon, neste kamp, og å gi det beste jeg kan for å utvikle meg best mulig som fotballspiller og person.

 

Skryter av fasilitetene

 

Jesper og Rafa kom begge til Start høsten 2020. Jesper fra Gimletroll i Kristiansand, Rafa fra Grane i Arendal. Begge skryter av fasilitetene på Sparebanken Sør Arena.

- Det er fortsatt litt uvirkelig at jeg kan trene og spille kamper på et sånt flott stadion.  Start er jo en tradisjonsrik og stor klubb, som også er veldig kjent utenfor landsdelen, sier Rafa, og fortsetter:

- Miljøet rundt spillerne og laget er veldig profesjonelt her. Trenerne er tett på, og hjelper deg hvis du trenger noe. Det er mye lettere å utvikle seg som fotballspiller her enn i Grane.

- Ja, det er selvfølgelig helt andre fasiliteter her enn på Presteheia. Der er kunstgressbanen veldig hard. Her er den mye deiligere når de vanner. Men det jeg la mest merke til da jeg kom til Start, var tempoet på treningene. Det går mye kjappere, og du må være mye mer på, sier Jesper.

 

Sesongstart i august

 

- Hvordan vil dere beskrive sesongen, som dere på grunn av koronaen ikke kom i gang med før i sommer?

- Cupkampene mot Sandefjord, Strømsgodset og Ullern var helt fantastiske. De to førstnevnte er Eliteserielag. Å slå de var veldig kult, og viste det høye nivået vårt, sier Rafa, og legger til:

- Vi spilte en ganske dårlig førsteomgang i kvartfinalen mot Viking. Vi lå under 0-2 ved pause, men kom tilbake til 2-2. Vi kunne også ha vunnet, vi hadde blant annet et stolpeskudd. Til slutt ble det et surt 2-3 tap etter ekstraomganger.

- Det var veldig bra å komme så langt i cupen, skyter Jesper inn. - Vi har vist at vi kan snu kamper etter å ha kommet under. Det viser karakteren til laget.

 

Avslutter mot Rosenborg

 

Både Rafa og Jesper gleder seg til å møte Rosenborg i sesongens siste kamp, på Sparebanken Sør Arena søndag kl. 17.00.

- Det blir veldig gøy å spille mot en så stor klubb som Rosenborg. For meg er det også siste kamp med de som er født i 2005, siden jeg er ett år yngre. Jeg skal i alle fall gjøre mitt aller beste og nyte kampen med de jeg spiller sammen med nå. De har det vært veldig gøy å spille med, sier Jesper.

- Jeg er helt enig med Jesper. Det blir veldig kult å møte Rosenborg. Jeg gleder meg til å vise at vi er på samme nivå som dem, og kanskje til og med bedre. Vi har ikke vunnet hjemme i serien ennå. Så å avslutte med seier her hadde vært veldig morsomt, sier Rafa.

 

FAKTA:

Navn: Jesper Gravdahl

Født: 26. juni 2006 i Kristiansand

Høyde: 185 cm

Posisjon i laget: Midtstopper

Draktnummer: 39

Tidligere klubb: Gimletroll

 

FAKTA:

Navn: Rafa Mertens

Født: 27. august 2005 i Antwerpen, Belgia

Høyde: 178 cm

Posisjon: Forsvarer/back

Draktnummer: 35

Tidligere klubb: Grane Arendal

 

Annonse fra Obos-ligaen: