Bittert poengtap for Start G19 – Vålerenga utlignet på overtid

Her depper Starts G19 etter å ha mistet to poeng tre minutter på overtid mot Vålerenga tirsdag kveld.

Annonse:

– Ja, akkurat der og da føltes det bittert at det ble poengdeling. Men ut i fra hvordan kampen var, så er 1-1 et greit resultat, sier Starts G19-trener Erik Mykland.

Start reiste til Oslo med et ganske ungt lag, som ikke har spilt mye sammen. Og de første 20 minuttene hadde de litt problemer med å henge med.

– Vi var litt nervøse i starten. Men sakte men sikkert begynte guttene å finne hverandre, og så overtok vi mer og mer. De siste 20 minuttene av 1. omgang var vi veldig gode, sier Mykland.

Det var derfor slett ikke ufortjent at Start tok ledelsen på et frispark ved Preben Hille da stadionuret viste 32 minutter.

– Preben har et fantastisk venstrebein. Det var deilig å se ham dundre ballen opp i krysset og gi oss pauseledelse, sier Start-treneren.

2. omgang begynte som en ren forsvarskamp for Start.

– Ja, da fikk vi trykk på oss, men jeg synes guttene klarte seg bra. Det siste kvarteret var vi fullt på høyde med hjemmelaget igjen. Da virket VIF-gutta resignerte, sier Mykland – og fortsetter:

– Vi hadde også et par sjanser til å gå opp til 2-0. Først da Bernhard Salvesen var alene med keeper, så da ballen danset på tverrliggeren etter en corner.

Men så, nesten tre minutter på overtid, mistet Start ballen i angrep etter en corner, og Vålerenga kom på en kontring.

– Det virket som vi hadde nok folk bak ballen til at det ikke skulle bli farlig. Men så fikk en Vålerenga-spiller fyrt at et skudd som vår keeper ikke så utgangen på, og ballen dalte ned i nettveggen, sier Erik Mykland – og legger til:

– Selvsagt føltes det vondt der og da. Men en del av guttene våre har ikke har spilt så mange 90-minuttere, og ble derfor slitne.  Alle trenger spilletid for å bli varme i trøya og bedre. Så alt i alt er vi veldig fornøyd med 1-1.

 

KAMPFAKTA:

Nasjonal G19

Vålerenga – Start (0-1) 1-1

Intility Arena

0-1: Preben Hille ( 32)

1-1: Ayman Elhammichi (90+3)

Starts tropp: Sondre Solås, Harald Jørgensen, Lyder Daland, Bo Andre Larsen, Levi Eftevaag, Kristoffer Haukom Birkeland, Adrian Eftestad Nilsen, Fredrik Strømland Lien, Preben Hille, Marius Framnes, Adam Eftevaag, Bernhard Salvesen, Fredrik Haugland Berge, Markus Rokseth og Jakob Aasgaard Årikstad

Dommer: André Bjørgen Birkeland, Djerv 19919 SK

Gult kort: Fredrik Moss Hildrum, Magnus Kiperberg Mehl og Aleksander Tjølsen Hansen, Vålerenga – Sondre Solås og Preben Hille, Start

Annonse fra Obos-ligaen: