Alla er ny spillerutvikler i NFF Agder og IK Start

Alla Abdallah Eide (t.v.) er engasjert som spillerutvikler i sone – et samarbeid mellom NFF Agder og IK Start. 33-åringen startet i jobben 1. januar. Her ønskes han velkommen av Tomi Markovski, utviklingsleder i IK Start. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

- Jeg gleder meg til å jobbe i et profesjonelt miljø med mange dyktige kollegaer, både i NFF Agder, IK Start og, ikke minst, de lokale klubbene. Fotballen på Sørlandet har et sterkt potensiale, som jeg tror vi kan utvikle sammen med Agder-klubbene, sier Alla Abdallah Eide, som de siste fem årene har han jobbet i Vindbjart med ansvar for alle spillere og trenere fra seks til 16 år. 

Han har også fungert som utviklingsleder, trenerveileder, nomineringsansvarlig og hospiteringsansvarlig, samt medtrener for A-laget, og spillerutvikler for Vennesla-klubben. Han har spilt fotball på ulike nivåer i Våg, Start, Træff og Vindbjart. 

- Jeg vil takke Vindbjart FK for fem fantastiske år i en god og veldrevet klubb, sier 33-åringen, som har en bachelor i Sport Management (idrettsledelse) ved Høgskolen i Molde og UEFA B-lisens. Han er også i gang med NFF Trenerveilederen og ønsker ta UEFA Youth B neste år. 

Samarbeidet NFF Agder og IK Start har inngått er et toårig engasjement der hovedfokus vil være på aldersgruppen 12 til 14 år (gutter og jenter). Alla Abdallah Eide skal ha en operativ stilling som har sin klare hovedvekt på feltet ute i sone/klubb. Han skal være en del av begge klubbers fagmiljø og fotballprosesser, og gjøre seg kjent med NFF Agders og IK Starts verdier og planverk, og jobbe med dette som utgangspunkt.

Eide tar over sonearbeidet i Landslagsskolen etter Tom Berhus, som skal inn i rollen Sport i klubb. Dette innebærer blant annet å rekruttere sonekorps, arrangere nomineringsmøter, kartleggings-/uttakssamlinger jenter og gutter, samt være ansvarlig for uttak og tropper. Han vil også ha ansvar for kartlegging/oppfølging i sonemodellen og ha ansvar for nasjonale kampplattformer og elitetiltak som krets og toppklubb samarbeider om.

- Med Alla i denne rollen vil IK Start kunne bidra med mer kompetanse ut til klubbene, samtidig som det kan gi oss mer kunnskap om det som skjer ute i klubbene. Vi ønsker å være tett på treningsprosessen til de fremste unge spillerne på Sørlandet. Stillingen vil helt klart styrke samarbeidet mellom utviklingsklubb, toppklubb og NFF Agder, sier Tomi Markovski, utviklingsleder IK Start.

Daglig leder i NFF Agder, Yngvar Håkonsen, er også strålende fornøyd med å få Alla Abdallah Eide med på laget.

- Alla er et kjent fotballnavn for mange på Sørlandet, og vi er helt sikre på at han med sin kunnskap og erfaring kan være med på å utvikle sonearbeidet i Landslagsskolen, samt bidra til å skape struktur i forbindelse med kampobservasjon og kartlegging/oppfølging av de fremste spillerne i Agder, sier Håkonsen, og legger til:

- Jeg vil også takke Vindbjart for å være svært løsningsorienterte i prosessen med Allas tiltredelse. Dette har gjort det lettere for oss å organisere logistikken rundt Landslagsskolen, og vil dermed komme alle klubbene i Agder til gode.

Annonse fra Obos-ligaen: