Akademiklassifiseringen: IK Start får tre av fem stjerner for 2020-2022

Fredag ble akademiklassifiseringsrapporten for 2022 lansert. Akademiklassifiseringen 2022 er den tredje og siste klassifiseringen i denne første syklusen. IK Start har oppnådd 114 av 185 mulige poeng, noe som holder til tre stjerner.

Annonse:

Akademiklassifiseringen er en modell som Norges Toppfotball bruker til å vurdere talentarbeidet i toppklubbene. De ser på ti forskjellige kategorier. IK Start er en av 26 toppklubber som er blitt evaluert.

I evalueringen tildeles klubbene klassifiseringsnivå fra 1 til 5 etter hvor godt man scorer på ti områder:

1)  Forankring: Styret, ledelse og ansatte

2)  Spillerlogistikk

3)  Planverk

4)  Kompetanse

5)  Treningsprosessen

6)  Spillerens utviklingsår

7)  Kampplattform

8)  Samspillet skole og fotball

9)  Samarbeidsmodeller

10) Produktivitet

11) Økonomi og fasiliteter

 

– Jeg godt fornøyd med resultatet, som vil gi oss forutsigbarhet i forhold til økonomi og hvilke kampplattformer vi er kvalifisert for de neste årene. Samtidig viser dette at vi fortsatt har et stort potensiale for å utvikle en rekke områder i klassifiseringen, sier Tomi Markovski, utviklingsleder i IK Start.

IK Start scorer maksimalt på planverk, høyt på samarbeidsmodeller og spillerlogistikk. Men som klubb må vi ble bedre på produktivitet, og få fram flere klubbutviklede spillere som spiller i toppfotballen helst på A-laget vårt.

– Det vil være en klar målsetning de neste årene. Dette er området vi skiller oss mest ut fra de beste akademiene og noe hele Sørlandet kan være med å påvirke gjennom å skape enda bedre utviklingsmiljøer, sier Markovski, og legger til:

– Jeg vil gi stor honnør til alle i klubben som daglig jobber med våre unge spillere. Takk for super innsats til at vi nådde vår målsetning, og så skal vi ta nye steg de neste årene for IK Start.

 

Last ned hele akademiklassifiseringen for 2022 her

Annonse fra Obos-ligaen: