23-åring fra Molde-akademiet blir trener i Starts G19-team

Her signerer Thomas Ferreira (t.h.) kontrakten som gjør ham til G19-trener i Start sammen med Erik Mykland og Alf Erik Svela. Fungerende utviklingsleder Per-Erik Andersen (t.v.) er strålende fornøyd med ansettelsen.

Annonse:

– Jeg er spent, men gleder meg til denne utfordringen. Først og fremst gleder jeg meg til å bli bedre kjent med Erik (Mykland) og Alf Erik (Svela), altså teamet. Og selvfølgelig spillerne etter hvert, da. Jeg er ivrig etter å komme i gang, sier Thomas Ferreira til ikstart.no.

23-åringen som opprinnelig er fra Tønsberg, betegner seg selv som en ivrig gutt som er glad i mennesker og dedikert til fotball. Han kommer til Start fra Molde FK, der han har jobbet i Akademiet de tre siste årene.

– I Molde jobbet jeg i Akademiet i forskjellige årsklasser. Det er i Molde at trener-karrieren min startet, sier den sympatiske vestfoldingen.

 

Bachelor i idrettsledelse

 

Thomas Ferreira har spilt fotball på 3. divisjonsnivå i Tønsberg, men ga seg da han flyttet til Molde, der han også tok en bachelor i Sport Management (idrettsledelse).

– Hvilke forventinger har du til trenerjobben i Start?

– Det er selvfølgelig at vi klarer å utvikle fotballspillere. Men like viktig er å utvikle individene, menneskene. Det er ikke sikkert at alle klarer å bli toppspillere. Så håper jeg at vi får en bra sesong hvor alle er fornøyde, og at vi ser en positiv kurve på spillerne.

 

– Hvordan ser du fram til å jobbe sammen med Erik Mykland og Alf Erik Svela?

– Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dem. Ut ifra det jeg har hørt, så er begge veldig flinke trenere som sitter på mye kompetanse, sier Thomas Ferreira, som begynner i jobben sin første uken på nyåret.

 

40 søkere til trenerstillingen

 

Per-Erik Andersen, fungerende utviklingsleder i Start, sier klubben fikk over 40 søknader til stillingen som erstatter for Jahn Robert «Mini» Holmgren i G19-teamet.

– Vi lagde en profil på den vi ønsket å ha inn her, hva han skal gjøre og hva slags kompetanse vi trenger. Vi ønsket oss en type som Thomas, som er litt ung og i starten av trenerkarrieren sin, har ambisjoner om å bli bedre fotballtrener, og som vi kanskje kan forme litt også, sier Andersen, og fortsetter:

– Vi hadde ca. 40 søkere, intervjuet en del av dem, og endte til slutt opp med Thomas som vi følte passet best til den profilen vi ønsket oss i forhold til jobben han skal gjøre her. Jeg er helt sikker på at vi har truffet med rett person.

 

Annonse fra Obos-ligaen: