Starts nykommer vil score mot gamleklubben

15 år og 283 dager ung ble Jonatan Braut Brunes tidenes yngste til å debutere på Brynes A-lag. Lørdag har han ingen skrupler med å sende moderklubben hjem fra Kristiansand med tap.

Annonse:

- Jeg følger jo mye med på kampene til Bryne. Men nå er jeg Start-spiller, og da har jeg ingenting imot å bidra til å slå dem, sier Jonatan Braut Brunes til ikstart.no. 

Jonatan er 17 dager yngre enn sin enda mer berømte fetter, Erling Braut Haaland. Dortmund- og A-landslagsprofilen var også 15 år da han debuterte på Brynes A-lag. Men det er Jonatan som her topper «adelskalenderen» til Bryne FK.

Scoring og målgivende

Jonatan Braut Brunes fikk en pangstart på sin Start-karriere mot Brann i Sørlandshallen sist fredag. Det var bare spilt vel tre og et halvt minutt av treningskampen da 21-åringen dempet ballen på låret og klinket den på volley over Brann-keeperen og i buret.

Da hadde han allerede hatt målgivende til Alagie Sanyang!

- Som spiss har du jo alltid lyst til å score. Dette var en treningskamp, men å score gir alltid selvtillit. Det gjelder å bli vant til å vinne kamper og å score mål. Så scoringen mot Brann ga en god følelse, sier rogalendingen.

Korona og liten skade

Det var på nyttårsaften Start bekreftet at de hadde hentet Jonatan Braut Brunes på lån fra Lillestrøm ut 2022-sesongen. Starten på karrieren i Kristiansand ble imidlertid ikke helt som den unge angrepsspilleren hadde håpt.

- Nei, jeg fikk en litt kronglete start med både korona og en liten skade. Men nå føler jeg at ting er på rett plass. Nå handler det om å få trent godt og holde seg skadefri, så tror jeg dette kan bli veldig bra, sier Jonatan – og legger til:

- Jeg har uansett nytt hver dag og hatt det veldig kjekt her i Kristiansand. Jeg føler jeg har tatt steg allerede. Kroppen blir bedre og bedre. Jeg trives veldig godt – både med lagkamerater, trenere - og mediefolk.

Langsiktige mål og drømmer

- Hvilke mål har du satt deg for sesongen?

- Å få regelmessig spilletid. Det siste halvannet året i Lillestrøm startet jeg ikke altfor mange kamper. Så det første målet mitt er å spille masse kamper - og utvikle meg som spiller, sier rogalendingen som har bosatt seg på Lund.

- Vil du si noe om hvilke ambisjoner du har – dersom vi tenker enda større enn Start?

- Jeg har selvsagt langsiktige mål og drømmer. Erling (Braut Haaland - red.anm.) har jo vist at det går an å bli skikkelig god selv om du er fra Norge og Bryne. Det er veldig inspirerende det han har fått til, avslutter Jonatan Braut Brunes.

Jonatan Braut Brunes

  • Født: 7. august 2000 på Bryne

  • Høyde: 188 cm

  • Posisjon: Angrepsspiller / Spiss

  • Draktnummer: 9

  • Tidligere klubber: Bryne, Sola, Florø og Lillestrøm

Annonse fra Obos-ligaen: