Start vant hjemme mot Fredrikstad

Start tok tre viktige poeng hjemme mot Fredrikstad søndag ettermiddag takket være scoring av Peter Reinhardsen (bildet). Les mer om kampen her. Foto: Tor Erik Schrøder

Start – Fredrikstad 1-0 (1-0)

1-0 Peter Reinhardsen (28’)

Tilskuere: 3258

Sparebanken Sør Arena

Starts lag:

Jasper Silva Torkildsen - Luc Mares, Vito Wormgoor, Kristoffer Tønnessen - Peter Reinhardsen, Emir Derviskadic (Gregersen fra 73), Bjarni Mark Antonsson, Henrik Robstad (Ndong fra 73) - Jon Helge Tveita (Svela fra 50), Eirik Schulze (Sjøkvist fra 73), Mathias Grundetjern (Bergan fra 86).

Benken: Mark Jensen, Sander Sjøkvist, Vegard Bergan, Henrik Gjesdal, August Frobenius, Basilio Ndong, Kristoffer Valsvik, Jesper Gregersen, Sander Svela

Gult kort: Bjarni Mark Antonsson, Jasper Silva Torkildsen, Start

Jakob Lindstrøm, Innocent Kingsley, Fredrikstad

Kampsammendrag

Etter tap hjemme for Kongsvinger, Brann og Sandnes Ulf i de seneste kampene på Sparebanken Sør Arena, og ingen hjemmeseire siden 5-1-seieren over Sogndal 15. mai, var det et press på hjemmelaget å levere mot Fredrikstad på en regntung søndag ettermiddag i slutten av juli.

Regnet hadde høljet ned gjennom hele dagen, men drøye 3000 tilskuere hadde allikevel funnet veien til SSA, og de skulle ikke reise misfornøyde hjem.

Eirik Schulze spilte i en uvant spissrolle mot Fredrikstad. Foto: Tor Erik Schrøder

Jonatan Braut Brunes var syk for anledningen og hadde dermed spilt sin siste kamp for Start, mens både Oskar Fallenius og Alagie Sanyang også manglet for hjemmelaget. Eirik Schulze stilte dermed som spiss, mens Jon-Helge Tveita fikk sjansen fra start sammen med blant andre Henrik Robstad. På benken fant vi mange unge og håpefulle som etter hvert skulle få sjansen.

Kampen åpnet sjansefattig, der ingen av lagene klarte å komme til de helt store sjansene. Det var allikevel ikke ufortjent at Start tok ledelsen etter 29 minutter ved Peter Reinhardsen, etter at Fredrikstad rotet det til i eget forsvar.

Fredrikstad tok tak i kampen og skapte et par gode muligheter, men vår superkeeper, Jasper Silva Torkildsen, gjorde sitt for å beskytte de tre poengene. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0.

I andreomgangen fortsatte Start å komme til sjanser og var nære på å øke til 2-0 flere ganger. Etter 50 minutter måtte Tveita gi seg med skade, og inn kom unge Sander Svela. Og spissen jobbet hardt gjennom hele omgangen og viste at han virkelig har noe å gjøre på dette laget.

Etter hvert kom også Jesper Gregersen, Sander Sjøkvist og Basilio Ndong inn, og alle gjorde sitt for å sikre tre poeng for hjemmelaget.

På tross av et Fredrikstad-press de siste minuttene, kunne Start-spillerne juble over 3 poeng og ny spenning i kampen om opprykkskvalifisering.

Nå venter Brann i Bergen, og der har vi våre to nye svensker tilgjengelig.

Kampen minutt for minutt

Start ligger på en niendeplass på tabellen med 23 poeng, mens dagens motstander Fredrikstad ligger på plassen bak med 21 poeng.

Laget står nå samlet i ring og gir hverandre de siste beskjedene før kampstart. Kom igjen nå Start!

Kampen er i gang!

1 min: Fredrikstad med dagens første skudd. Jasper med full kontroll.

2 min: Start første skudd på mål er det dagens spissvikar Eirik Schulze som står for, men målvakten har kontroll.

7 min: Så er det nære på at Jon-Helge Tveita blir spilt igjennom på blank kasse, men målvakten får kontroll på ballen.

13 min: Peter Reinhardsen legger inn og Henrik Robstad får en gyllen sjanse til å banke inn 1-0, men backen treffer ikke ball.

20 min: Spillet bølger litt frem og tilbake for øyeblikket, og begge lag skaper halvfarligheter. Men vi mangler fortsatt de store sjansene.

29 min: 1-0 til Start ved Peter Reinhardsen. Henrik Robstad varter opp med et flott innlegg fra venstrekanten. En Fredrikstad-spiller får tak i ballen men roter det til, og dermed dukker Peter Reinhardsen opp og banker inn 1-0 til hjemmelaget.

33 min: Så viser Jasper Torkildsen hvorfor han er førstekeeper med en flott reaksjonsredning på et skudd fra like ved 16-meteren.

36 min: Ny fin redning fra Jasper etter at Fredrikstad fikk tråklet seg igjennom forsvaret.

43 min: Gult kort til Bjarni Antonsson

45 min: Så sitter ballen i nettet for Start, men målet blir annullert.

Start går til pause på stillingen 1-0.

Lagene på banen og andreomgangen er i gang.

46 min: Star og Tveita med en kjempesjanse allerede sekunder ut i andre omgang. Ballen blir spilt tilbake til keeper, og Tveita jager. Keeper får klarert, men Tveita blir liggende nede etter duellen.

50 min: Jon-Helge Tveita går ut, inn kommer Sander Svela.

52 min: Så får Start en nesten-sjanse ved Grundetjern. Svela tar med seg Robstad, som igjen legger inn til Mathias Grundetjern, men den offensive spilleren får ikke et godt nok treff på ballen.

58 min: Start spiller seg flott igjennom, men sistepasningen blir for lang og går ut over dødlinjen. Start klart best i gang i andreomgang.

59 min: Kjempesjanse til Start og Eirik Schulze. Start utnytter en feil i Fredrikstad-forsvaret, og Schulze blir plutselig stående alene med målvakten, men dessverre blir ballen reddet og klarert.

59 min: Voldsomt Start-press nå. Robstad finner Reinhardsen, men skuddet blir blokkert. Like etter spilles nesten Schulze igjennom alene med målvakten. Fortjener et mål her nå.

63 min: Fredrikstad farlig frempå når de får spilt seg gjennom Start-forsvaret, men avslutningen går utenfor mål. En sjelden visitt av bortelaget i denne andreomgangen.

72 min: Kjempesjanse til Start og Sander Svela. Blir spilt fri på blank kasse, men ballen kommer ørlite for langt foran den unge spissen.

73 min: Start gjør tre bytter: Emir Derviskadic, Eirik Schulze og Henrik Robstad går ut, inn kommer Jesper Gregersen, Sander Sjøkvist og Basilio Ndong.

77 min: Jesper Gregersen header ballen videre til Reinhardsen som får avsluttet, men dessverre like utenfor mål.

79 min: Start mister ballen, og Fredrikstad går rett i angrep. Bortelaget får avsluttet, men Jasper sikrer ballen ut til hjørnespark.

Antall solgte billetter til dagens kamp: 3258

86 min: Bare minutter igjen av ordinær tid, og Start blir presset noe av Fredrikstad. Vi gjør klart for et nytt bytte. Mathias Grundetjern går ut, inn kommer Vegard Bergan.

Dagens Starter er kåret: Peter Reinhardsen

90 min: Flott Start-sjanse. Sander Sjøkvist finner navnebror Svela med en heading, og spissen får av gårde en fin avslutning, men målvakten får kontroll.

Det er lagt til minimum 6 min.

90 min: Gult kort til Jasper Silva Torkildsen

Overtidsminuttene tikker, og Start prøver så godt som mulig å få ballen bort fra farlig sone. Fredrikstad med et lite press nå.

90 min+: Så får Fredrikstad en gigantisk mulighet, da de får avslutte fra bare få meter, men ballen går heldigvis utenfor mål.

DER er det slutt. Vi tar 3 fantastisk deilige poeng på hjemmebane! Start - Fredrikstad 1-0.

Med tre poeng ligger vi fortsatt på en niendeplass, men det er kun to poeng opp til KFUM Oslo på kvalifiseringsplass.

Med dagens 1-0-seier har Jasper «Mr. Clean Sheet» Torkildsen holdt nullen i 4 av 6 kamper i serien og 6 av 8 kamper denne sesongen, hvis vi tar med cupkampene.