Start - Sandefjord 1-2

Start dominerte første omgang, men Sandefjord kom tilbake. Her er vår kamprapport.

Start tok i mot Sandefjord til sesongens fjerde treningskamp. Fra før hadde laget møtt Donn (11-0), Fløy (1-2) og Haugesund (2-1).

Tobias Christensen og Mikael Ugland var utilgjengelige på grunn av landslagsoppdrag for Norge G18.

Prøvespillerne Benjamin Gleditsch og Ibrahim Babangida var begge med i troppen.

Kampen ble spilt i Sørlandshallen, foran 427 tilskuere.

Start stilte med følgende lag (1-4-3-3):

Benjamin Boujar

Benjamin Gleditsch (prøvespiller) - Simon Larsen - Henrik Robstad - Elliot Käck

Aremu Afeez - Isaac Twum - Espen Børufsen

Andri Tryggvason - Kristjan Floki Finnbogason - Kevin Kabran

Sandefjords lag:

Holmen Johansen - Gana Kane, Grorud, Seck - Aslesen, Kurtovic, Shamohammad, Olsen Solberg - Sødlund, Kastrati, Breistøl

8 min: Start fikk kampens første store sjanse da Floki Finnbogason kom først på et innlegg fra prøvespiller Gleditsch, første avslutning ble blokkert, men ballen ble liggende i fin posisjon syv-åtte meter fra mål. Floki prøvde seg med venstre fot, men ballen gikk en meter over lengste kryss.

12 min: 1-0. Strålende angrep av Start. Bygger tålmodig opp, før Kevin Kabran vender inn og slår et presist innlegg til Floki som stanger kontant ballen i mål.

20 min: Start fortsetter å trykke på, mens Sandefjord forsvarer seg dypt. Start får kampens første corner, som ender i ingenting.

25 min: Elliot Käck får gult kort for holding.

27 min: Sandefjord får sin første avslutning, en heading som går godt over Boujars mål.

30 min: Gigantisk mulighet for Start. Klabb og babb inne i feltet, til slutt redder Sandefjord Kevin Kabrans avslutning på streken. Nære 2-0!

42 min: Afeez Aremu drar seg innover og skyter med venstrefoten fra 25 meter, går en meter over.

Andre omgang:

Start gjorde følgende bytter i pausen. Ut gikk Larsen, Käck, Tryggvason, Aremu, Finnbogason, Gleditsch og Kabran.

Inn kom Eirik Wichne, Michael Ogungbaro, Tapio Heikillä, Adnan Hadzic, Isac Lidberg, Ibrahim Abubakar og Ibrahim Babangida (prøvespiller).

47 min: Fint angrep av Start. Babangida spilles fri på høyre, legger ut i feltet til Børufsen som banker til på volley. Treffer ikke reint, og ballen går utenfor.

52 min: Nok et fint angrep. Abu dribler seg innover i feltet, ballen havner hos Twum som skyter ned i lengste hjørnet. God redning av Sandefjords keeper.

54 min: 1-1. Flamur Kastrati utlikner. Adnan Hadzic blir taklet midt på egen banehalvdel. Blir liggende skadet, men får ikke frispark. Sandefjord utnytter det og utlikner. Start-spillerne lite fornøyd med den avgjørelsen.

61 min: Start mister ballen på egen banehalvdel og Sandefjord får en stor sjanse. Skuddet går et par meter utenfor.

65 min: Start bytter. Twum går ut, Elliot Käck kommer inn igjen.

Langt jevnere i andre omgang. Også høyere temperatur, etter noen tøffe taklinger.

71 min: Endelig! Lars-Jørgen Salvesen kommer inn til sitt comeback, etter ti måneder på sidelinjen med skade. Ut går Espen Børufsen.

73 min: Salvesen viser seg frem. Løper gjennom, tar ballen med seg med hodet og slår inn i feltet. Klareres til corner.

76 min: Sandefjord scorer etter frispark. Ballen spretter frem og tilbake i feltet, reddes to ganger på streken, før den heades i mål. 1-2.

79 min Ok sjanse. Abu går til linja og slår lavt inn på første stolpe. Babangida skyter utenfor.

81 min: Salvesen avslutter et fint Start-angrep på hodet. Treffer midt på keeper.

86 min: Sandefjord bryter et oppspill og spiller seg til en ok mulighet. Heades utenfor.

Slutt: Det ender 1-2. Start dominerte i første omgang, mens andre omgang var jevnspilt og bar preg av at begge lag gjorde veldig mange bytter.