Start og Blå Kors på skolebesøk om mobbing

Start-spillerne Joacim Holtan (t.v.) Mark Jensen og Mathias Grundetjern foran lydhøre 6.-klassinger på Presteheia skole.

Annonse:

Start og Blå Kors var nylig på besøk hos 6.-klassingene på Presteheia skole i Kristiansand for å snakke om mobbing. Ca. 50 elever møtte opp for å høre om programmet SnakkOmMobbing, som er et tilbud fra Blå Kors til barn og unge i hele Norge.

- Det ble et veldig fint skolebesøk, ikke minst var det veldig gøy å treffe alle de engasjerte elevene. Vi trakk paralleller mellom den hverdagen man har som fotballspiller og slik det er å være i en skoleklasse. Vi snakket om inkludering, vennskap, det å stå opp for hverandre, hvordan gjøre hverandre gode og mobbing generelt, sier Espen Børufsen, tidligere Start-spiller, nå leder for samfunnsansvar i klubben.

Innledningsvis presenterte Sven Fredrik Stray Blå Kors sin anonyme chattetjeneste kalt SnakkOmMobbing. Der kan barn og unge bekymringsfritt fortelle om sine opplever, og få hjelp fra trygge voksne.

- Det krever mot til å ta kontakt. Men det er utrolig viktig at du ikke bærer på vonde ting alene. Alle mennesker har behov for å bli hørt og trodd. Hos SnakkOmMobbing.no er du trygg og helt anonym, sa Stray, som selv har vært toppspiller i blant andre Odd Grenland.
Fra Start stilte også A-lagsspillerne Mathias Grundetjern, Mark Jensen og Joacim Holtan.

- Skolebesøkene betyr veldig mye for oss. Her får vi muligheten til å møte barn og unge personlig, noe vi setter veldig pris på. Vi kan se de i øynene og dele erfaringer og opplevelser fra egne liv, og få satt fokus på mobbing, noe som er veldig viktig å prate åpent om, sier Mathias Grundetjern, og legger til:

- På Presteheia ble vi også sunget for, og da kom frysningene. Du ser at IK Start er en klubb som betyr mye for mange. Vi var tre stolte Start-spillere som sto foran der i klasserommet.

Du kan lese mer om SnakkOmMobbing her:

https://snakkommobbing.no/

Annonse fra Obos-ligaen: